KARAASLAN: TESİS, YAKAKENT’İN GELECEĞİNDE BELİRLEYİCİ OLACAK

KARAASLAN: TESİS, YAKAKENT’İN GELECEĞİNDE BELİRLEYİCİ OLACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Çevre Projelerinin Toplu Açılış Töreni gerçekleştirildi.

A+A-

Açılışı yapılan eserler arasında Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi de bulunuyor. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın telekonferans yöntemiyle açılışını yaptığı Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılış törenine katıldı.

“Çevreyi Sorumluluk Bilinciyle Ele Alıyoruz”

Tesisin açılış töreninde konuşan Karaaslan, “16 yıl önce iktidara geldiğimizde şehirlerimizin çok temel ve derinleşmiş sorunları vardı. Şehirlerimizi daha yaşanabilir kılma amacıyla çıktığımız yolda, toplu konuttan altyapıya, şehrin ihtiyaç duyduğu tüm kullanımlara ilişkin sorunların çözüme kavuşturulması konusunda çalışmalarımızı büyük bir özenle sürdürdük. Bugün gelinen noktada temel sorunların çözüldüğü, daha yeni beklentilerin vücut bulduğu şehirlerde yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde sürdürülen ‘Sıfır Atık Projesi’; 2008 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde başlatılan Milli Ağaçlandırma Seferberliği; Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve Genel Seçimler Beyannamesi’nin tanıtımında ilan edilen Millet Bahçeleri gibi projelere değinen Karaaslan, “Emanet olarak gördüğümüz çevreyi sorumluluk bilinciyle ele alıyor, geleceğe bırakacağımız bir değer olarak görüyoruz. Çevreyle ilgili atılan her adımın küresel çapta kuşkusuz çok büyük bir karşılığı var.” dedi.

“Tesis, Yakakent’in Geleceğinde Belirleyici Olacak”

Açılışı gerçekleştirilen tesis hakkında bilgi veren Karaaslan, “Sayın Başbakanımızın Ankara’dan telekonferans yöntemiyle açılışını gerçekleştirdiği, yatırım bedeli 30 Milyon lira olan Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi’nin hizmete alınmasıyla; vatandaşlarımız için ciddi bir sorun olan kanalizasyon sıkıntısı çözülmüş oldu. Denizi ve yeşil alanlarıyla doğa turizmi açısından önemli bir değeri barındıran Yakakent’te, atık konusundaki bu sorunun çözülmesiyle inşallah ilçemiz turizm bakımından da bir çekim alanı haline gelecektir. Bugün açılışı gerçekleştirilen tesisin, Yakakent’in geleceğinde her alanda belirleyici olacağını düşünüyorum. Uzun zamandır vatandaşlarımıza sıkıntı yaşatan temel bir sorunu çözme amacıyla hemşehrilerimizin istifadesine sunulan tesisin güzel ilçemize ve Samsun’umuza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Açılış törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman ile ilçe protokolü katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.