KARAASLAN: SAMSUN, YERLİ ÜRETİMİN MERKEZİ OLACAK

KARAASLAN: SAMSUN, YERLİ ÜRETİMİN MERKEZİ OLACAK

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun programı kapsamında bir dizi programlara katıldı, hemşehrileriyle bir araya geldi.

A+A-

İlk olarak Tekkeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni’ne katılarak, sünnet olan çocukların ve ailelerinin heyecanına ortak olan Karaaslan daha sonra Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman ile birlikte, yerli telefon, tablet ve bilgisayar üretimi yapan Reeder Teknoloji Fabrikası’nı Tekkeköy’deki merkezinde ziyaret etti.

Programlarında şehrin ekonomisine değer katan firma ve fabrikaları ziyaret etmeye özen gösteren Karaaslan, yüzde elli beş yerlilik oranıyla üretim yapan Reeder Teknoloji Fabrikası’nda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, ziyareti sırasında yetkililerden bilgi aldı.

Karaaslan, ziyaret sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Samsun, her alanda gelişme dinamiklerini içinde barındıran özel bir şehir, bu avantajını en iyi şekilde kullanarak çok yakın bir zamanda yerli üretimin merkezi haline geleceğine inanıyoruz. Teknolojide yerli ve milli atılımı çok önemsiyoruz. Türkiye olarak savunma sanayinde attığımız yerli ve milli adımların sürdürülebilirliğini sağlamayı, bunun yanı sıra bilişim teknolojisinde de yerli üretimi başarmak istiyoruz. Dünya’da değer yaratacak yerli üretimimizle gelecekte bugünkünden daha çok güçlü olacağımız kuşkusuz. ” açıklamasında bulundu.

Türkiye’ye yönelik ABD merkezli ekonomik saldırıya da değinen Karaaslan, “Ekonomi bahanesiyle Türkiye’nin büyümesini ve güçlenmesini durdurmayı hedefleyen, ekonomimizde bir kriz olduğu algısını yayarak yatırımcının Türkiye’yi tercih etmesini engellemeyi amaçlayan saldırıyı milletçe daha çok çalışarak, üretimde yerli ve milli olarak başararak etkisiz hale getireceğiz. Üretimin yerli kaynaklarla, yurt içinde yapılması demek, dışa bağımlılığın azalması, ithalatın düşürülmesi demektir. Bu da sonuç itibarıyla ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması anlamına gelir.” dedi.

Karaaslan, daha sonra Samsun İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen “AK Çevre Harekete Geç Etkinliği”ne katılarak gençlerle bir araya geldi. Etkinliğe İl Başkanı Hakan Karaduman, İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ve İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay ile Gençlik Kolları mensupları katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.