KARAASLAN: KADINLARIMIZIN HAYATIN HER ALANINDA VAR OLMAYA DAİR GÜÇLÜ BİR TALEBİ VAR

KARAASLAN: KADINLARIMIZIN HAYATIN HER ALANINDA VAR OLMAYA DAİR GÜÇLÜ BİR TALEBİ VAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 85. Yıldönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

“5 Aralık 1934 tarihi; seçme ve seçilme hakkına kavuşan kadınlarımız için olduğu kadar demokrasimiz açısından da bir dönüm noktasıdır. Türk kadınının, pek çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına sahip oluşu toplumumuzun kadına bakışının ve kültürümüzde kadının yerinin ne denli önemli olduğunu göstermektedir.

Kadınlar, içinde bulundukları toplumun ilerlemesinde en etkili dinamiklerden biridir. Kadın yeri geldiğinde; kazanılan zaferlerde katkısı olan gözüpek bir kahramana, nesillerimizin geleceği için mücadele eden bir öğretmene, evlatlarını her alanda donanımlı bir şekilde yetiştirmek için çabalayan bir anneye, toplumların sorunlarını çözme iradesi ortaya koyan bir siyasetçiye dönüşür.

Ülkemizde 1935 seçimlerinde ilk defa 17 kadın milletvekiliyle TBMM’ye giren kadınlarımızın sayısı bugün 53’ü AK Parti’den olmak üzere 102’ye yükselmiştir. Kadınların Meclis’teki temsil oranı, Cumhuriyet tarihimiz boyunca en yüksek oran olan % 17’ye ulaşmıştır. Değerli olan fakat yeterli olmayan bu oranı daha yükseğe taşımak için çalışmaya devam ediyoruz.

Bugün ülkemizde kadınlarımızın hayatın her alanında var olmaya dair güçlü bir talebi, bu talebi destekleyen bir bakış açısı var. Kadının dönüştürücü gücü ile Türkiye siyasetinde özellikle son 17 yılda büyük kazanımlar elde edilmiştir. Şehrini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil eden ve AK Parti’de siyaset yapan bir Milletvekili olarak; kadınları siyasetin öznesi olarak gören bir anlayışla destekleyen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yol yürümekten, ülkemize ve milletimize hizmet etmekten mutluluk duyuyorum.

Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 85. Yıldönümünde, kadınlarımıza inanarak haklarının teslim edilmesine öncülük eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tarih boyunca kahramanlıkları, cesaret ve mücadeleleriyle en ön safta yer alan kadınlarımızı şükranla anıyorum. “Dünya Kadın Hakları Günü”nün, zulüm altındaki coğrafyalarda hakları ellerinden alınan, acı ve gözyaşına mahkûm edilen tüm kadınların huzur içinde yaşayabilecekleri güvenli ve adil bir dünyaya vesile olmasını diliyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.