Kaplıcalar Diyarı Şifa Dağıtıyor

Kaplıcalar Diyarı Şifa Dağıtıyor

Havza’da 55 derece üzerindeki kaplıca suyu gelenlere şifa oluyor.

A+A-

Hastalıklarına şifa bulmak isteyenler 'Kaplıcalar Diyarı' olarakta bilinen Havza’ya geliyor. Kansızlık, kadın hastalıkları, eklem ağrıları, romatizma ve deri hastalıkları gibi birçok sağlık sorununa iyi geldiği bilinen kaplıcalar, sağlık turizmi sayesinde ilçe ekonomisine büyük katkı sağlıyor. İlçede ayrıca Karadeniz'de tek olma özelliği taşıyan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bulunuyor. 

kaplicalar-diyari-sifa-dagitiyor3.jpg

SAĞLIK TURİZMİ ÖN PLANDA

İlçenin şifalı kaplıcaları ile meşhur olduğunu belirten Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, "İlçemizde yıllarca şifa dağıtan, daha önce hamam vasfı ile şimdi de kaplıca vasfı ile tesislerimiz mevcuttur. Burada belediyeye bağlı ve özel olarak birçok kaplıca bulunuyor. Mülkiyeti belediyemize bağlı bir otel var. Buranın hamamı çok ciddi bir proje ile yeniden hayat bulacak. Ayrıca sondaj çalışması yapacağız. Yapılan bu çalışma ile hem su kapasitemizi arttıracağız hem de yeni tesislerin açılması için su temin etmiş olacağız. Havza ekonomisinde kaplıca çok önemli bir yer tutuyor. Özellikle işletmelerimiz sezon dediğimiz, yaz sezonunda pansiyon işletmeciliği otel çalışanlarımız ve buradaki ticari hareketlilik ilçe ekonomisine ciddi katkılar sunmaktadır. Kaplıca suyunun sağlıkta kullanılması, romatizma, deri hastalıkları, kemik rahatsızlıkları, kansızlık ve anemi gibi rahatsızlıklara iyi gelmesi sebebiyle sağlıkta ciddi bir ivme yakalamış durumdayız. Yakın zamanda demir yolu hattında hizmete girmesi ile çok ciddi bir müşteri potansiyeline sahip olacağız" dedi.

kaplicalar-diyari-sifa-dagitiyor.jpg

KORONAVİRÜSTEN SONRA İŞLER DURDU

Korona virüsten dolayı işlerin azaldığını söyleyen özel bir kaplıca sahibi olan Şevki Cengiz, "Kaplıca tesisleri oldukça ekonomik olduğundan yaz ayları dolu geçerdi. Koronavirüsten sonra işler oldukça azaldı. Kaplıca suyu kadın hastalıklarına iyi geldiğinden şifa arayan vatandaşlar sayesinde doluluk oranı yüzde yüzü aşıyordu. Sadece kadın hastalıkları değil, bunun da yanı sıra karaciğer hastalıkları, eklem ağrıları, romatizma, kırık-çıkık gibi hastalıklara da iyi gelmektedir. Bu süreçte insanlar kapalı alanları tercih etmediğinden, tesislere gelen de olmuyor." diye konuştu.

kaplicalar-diyari-sifa-dagitiyor1.jpgkaplicalar-diyari-sifa-dagitiyor2.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.