Kapıkayafest Açılış Töreni Yapıldı

Kapıkayafest Açılış Töreni Yapıldı

Bafra Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Valiliği tarafından desteklenen 3. Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali açılış töreni bugün gerçekleştirildi.

A+A-

Festival açılış töreni kamp alanında düzenlendi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende Türk Hava Kurumuna ait motorlu yamaç paraşütü sporcuları gösteri düzenledi.

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç “Festivalimizin bu sene üçüncüsünü düzenliyoruz. Ama her sene büyütüyoruz. Belki varsa eksikliklerimizi görüyoruz ve onları tamamlıyoruz. Festivalimiz şuan Karadeniz Bölgesi’nin en büyük festivali. Ülkemizin de en kapsamlı festivali olma noktasına ilerliyor. Bu sene festivalimizin iki ayrı önemli özelliği de var. Birincisi yakın zamanda Samsun’da kutladığımız 100. Yıl kutlamalarının programı içerisinde olmasıdır. Bir diğer hususta doğasever, çevre sever, sıfır atık projesini destekleyen festivalimizi çevre dostu festivali ilan ediyoruz. Bunu da anlamlı buluyoruz. Geçen seneye göre bu sene katılım daha fazla. Başlarda sadece yamaç paraşütü gibi çıkan etkinliğimiz

Bu festivallerde dağcılık, su sporları, yürüyüş, foto safari gibi birçok etkinliğin yapıldığı festival haline geldi. İnşallah festivalimi büyüterek devam ettireceğiz” dedi.

Kılıç’ın ardından konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Değerli katılımcılar bu yıl bu festivalimizin üçüncüsünü yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Geçen yıl katıldığımız aktivitelerde çok eğlenceli anlar geçirdik. Tabi bunları başlatan Zihni Şahin başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun. Allah bizlere çok güzel bir coğrafya vermiş. Samsun ülkemizin en güzel yerlerinden biri. Ben ilk bu bölgeye geldiğimde hayran kaldım. Zihni başkanımız güzel bir yol açtı. Hamit başkanımız da bu güzel yoldan gidiyor. Türkiye gerçekten turizm bölgesi. Burada sloganımız çevreye uyumlu bir festival. İnşallah katılımcılarda bu kurala uyacaktır. Hem Samsun’un hem ülkemizin tanımına bu festival katkı yapacaklar. Yurt dışından birçok sporcular var burada. Onlara da hoş geldiniz diyorum. Bafra bir tarım bölgesi olmasının yanı sıra bir turizm bölgesi de aslında. Bu değerlere, doğal güzelliklere sahip çıkarak bir sonraki nesle de aktarmamız gerekiyor” dedi.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri su sporlarına katıldı. Katılımcılar daha sonra Kapıkaya Tepesi’ne çıkarak Yamaç Paraşütü Akrobasi gösterileri yapacak olan yerli ve yabancı sporcularla sohbet etti. Festival birçok etkinlikle 28 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek.

kapikayafest-acilis-toreni-yapildi-1.jpg

kapikayafest-acilis-toreni-yapildi-2.jpg

kapikayafest-acilis-toreni-yapildi-3.jpg

kapikayafest-acilis-toreni-yapildi-9.jpg

kapikayafest-acilis-toreni-yapildi-8.jpg

kapikayafest-acilis-toreni-yapildi-7.jpg

kapikayafest-acilis-toreni-yapildi-4.jpg

kapikayafest-acilis-toreni-yapildi-6.jpg

kapikayafest-acilis-toreni-yapildi-10.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.