Kapıkaya Fest Gün Sayıyor

Kapıkaya Fest Gün Sayıyor

20-23 Temmuz'da gerçekleştirilecek, Bafra hava Sporları Gençlik Kulübü ve Bafra Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği uluslararası “Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali"ne Bafra Öğretmenevinde yapılan basın toplantısı ile festival hakkında bilgiler verildi.

A+A-

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kulüp Başkanı Burhan Apaydın, Festival Sözcüsü Yazar Yönetmen Fedai Çakır ve festival komitesinin  katıldığı basın toplantısında, bu sene ilki yapılan festivale yurt içi, yurt dışından ilginin yoğun olduğu ve taleplerin karşılanmaya çalışıldığı söylendi, 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin basın toplantısında yaptığı konuşmada, ''ülkemizde birçok festivaller yapılıyor. Ancak Bafra'da bu sene ilkini düzenleyeceğimiz Kapıkaya Fest içerik anlamında exterm doğa sporlarının ilk festical olacağını belirtti.
Şahin, 'Bu sene kendi imkanlarımızla bir başlangıç olsun diye çıktığımız festival maceramızda başta yurt dışından çok fazla ilgi görmesi taleplerin ard arda gelmesi ile kendi kendine büyümüş ve uluslararası boyutlara ulaşmıştır. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın destekleri ile bu güzel organizasyon daha da büyümüştür. Samsun ve Ülkemiz adına bu güzel gelişmelere karşı Bafra olarak kayıtsız kalamadık. Yurtiçi ve yurtdışından katılacak olan misafirlerimiz 4 gün boyunca macera ve adralin dolu günler yaşayacaklar.”

Kapıkaya Fest’in bu sene Samsun’da yapılacak olan İşitme Engelliler (Deaflympics)  olimpiyatlarını  tamamlayacı olacağını belirten Şahin; “İşitme Engelliler (Deaflympics)  olimpiyatlarına gelen sporcular aileleri ile birlikte geliyorlar ve yarışma dışında eğlenecek, zaman geçirecek aktiviteler arıyorlar. Bu ailelerin bu taleplerini Kapıkaya Fest karşılayacaktır. Ülkemizin ve Samsun’un uluslar arası mecrada  tanıtımına büyük katkısı olacak olan İşitme Engelliler (Deaflympics)  olimpiyatlarına Bafra olarak bizde katkı vermiş olcağız” dedi.

Festivallerde ulaşım, yemek ve konaklamanın ücretsiz olacağını da dile getiren Şahin, 
Samsun’un ve Türkiye’nin içerik olarak ilk olma özelliği taşıyan Kapıkaya Fest’de Kamp alanı, yemek, tepe ve tepeye ulaşımlar tamamen ücretsiz olacaktır.
Muhteşem Karadeniz manzarasında uçuş, Trekking, Foto Safari, Kano, Balık tutma yarışı, Yazlık sinema,  Kuş cenneti, Bafra barınağına ziyaret ve bölge gezileri. Kamp ateşi etrafında müzik eşliğinde gecelemeler gibi eğlencelerde festivalin içerikleri arasında yer almaktadır. 

Köylü kadınlarımızın pişirdiği yöre yemeklerinin kampa katılanlara ikram edileceğini belirten Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü Başkanı Burhan Apaydın; “Klüp olarak bu güne kadar bir çok işlere imza attık. Bafra için uluslararası bir festivalin içinde olmaktan. Bafra ve Samsun adına gurur duyuyoruz. Bir havacılık kulübü olarak uluslararası yamaç paraşütü  pilotlarıyla Türk pilotlarının gökyüzünde bir ortamda uçması havacılık adına önemli bir adım olacaktır. 2018 yılında dünya genelinde Akrobasi uçuşları yapan pilotlar buradan uçmak için sıraya gireceklerdir” dedi.

Festival Sözcüsü Yazar Yönetmen Fedai Çakır; “2016 yılında Bafra’da çekimlerini yaptığım “Sokak Köpekleri Bal ile Betty” sinema filminin de bazı sahnelerinin çekildiği bu doğa harikası Kapıkaya köyünün tanınması yerli ve yabancı turist çekmesi anlamında Kapıkaya Fest bir milat olacaktır.”

İspanya, Avusturya, İtalya, İran, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Kuveyt ve Katar’dan pilotların akrobasi uçuşu için müracaat ettiğini söyleyen Çakır; “Yurt dışından sadece pilotlar değil fotoğraf sanatçıları, gazeteciler, televizyoncular da festivali izlemek için müracaatlarda bulundular. Bunları imkanlar verdiği ölçüde karşılama yoluna gittik. Samsun’un  tanıtımı için bu önemli bir gelişmedir. Bu insanlar kendi ülkelerine döndüğünde ülkemizin gönüllü Turizm elçisi olacaktır. Acro pilotlarının sosyal medyada paylaşacağı video ve fotoğrafların Samsuna tanıtımını çok büyük etkisi olacaktır” dedi.

Festival için 39 ülkeye davet gönderilmiş olup, Festival afişi Türkçe, İngilizce ve Rusca olarak 3 dilde hazırlanmıştır. Kampa katılmak isteyenlerin müracaat  ve geniş bilgi  almak için www.kapikayafest.com Internet sitesini ziyaret etmeleri gerekiyor.

1-474.jpg2-440.jpg3-372.jpg4-248.jpg5-157.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.