Kan stokları azaldı, MHP harekete geçti

Kan stokları azaldı, MHP harekete geçti

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, KOVİD-19 salgını sürecinde kan stoklarının azalması nedeniyle Kızılay ve Samsun Sağlık Müdürlüğü ile birlikte ‘kan’ ile ‘organ ve doku bağışı’ kampanyası başlattıklarını açıkladı.

A+A-

Karapıçak, ‘’ Samsunlu hemşehrilerimizi zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde çok önemli olan bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz’’ dedi.

SAMSUNLULARA ÇAĞRI YAPTI

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Türkiye’nin yüz akı Türk Kızılayı’nın, yardıma muhtaç kişilerin bütün insanî ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan, çıkar gözetmeksizin her şartta tüm insanlığın yardımına koşan, dünyanın en köklü ve güçlü yardım teşkilatlarından birisi olduğunu hatırlattı. Küresel KOVİD-19 salgını sürecinde ülkemizde yürütülen salgınla mücadele ve tedavi süreçlerinde mesai mevhumu gözetmeksizin çalışan T. C. Sağlık Bakanlığı’nın Samsun’daki taşra teşkilatı olan Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün de işbirliği ile Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığı öncülüğünde tüm teşkilatların ve yan kuruluşlarının katılımıyla kan, organ-doku ve plazma bağışı kampanyasını başlattıklarını açıkladı. Karapıçak, “Kan, Organ-Doku ve Plazma Bağışı Kampanyası” her ne kadar partimizin öncülüğünde başlayacak olsa da hedefimiz tüm Samsunluların, toplumun hassasiyetlerini hisseden ve toplum adına sorumluluk duyan her hemşehrimizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. KOVİD-19 salgını bizlere gösterdi ki her birey birbirinden sorumludur ve toplum bir zincirin halkaları gibi birbirine bağlıdır. Bu bilinçle içinden geçtiğimiz bu süreçte sağlık öncelikli olarak kan, organ-doku ve plazma bağışı kampanyasına sizleri davet ediyoruz. Şunun da bilincindeyiz ki; Bu kampanyanın hedefi sadece 3 güne sınırlı kalmamalı ve bir bilinç şeklinde yaşamlarımızda yer etmelidir’’ diye konuştu.

KAMPANYA ÜÇ GÜN SÜRECEK

20-21-22 Kasım 2020 Tarihlerinde Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda 3 gün süreyle gerçekleştirilecek olan kan, organ-doku ve plazma bağışı kampanyasının saat 10:00-13:00 ile 14:00-19:00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini vurgulayan Karapıçak, ‘’ Türk Kızılayı’nın kan stoklarının KOVİD-19 salgını sürecinde azaldığı bir gerçektir. KOVİD-19 nedeniyle her türlü yaşam standartlarının değişmesi, özellikle kan veren vatandaşlarımızın sayısının azalması, ülkemizdeki kan stoklarının düşmesine neden olmuş görünüyor. Bizlere düşen ise Türk Kızılayı’nın üstlendiği kan bağışına içinden geçtiğimiz bu zor günlerde kan bağışı yaparak destek vermektir. Tüm Samsunluları bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz’’ dedi.

ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKTİ

Kan bağışı kadar önemli diğer bir konunun da doku ve organ bağışı olduğuna dikkati çeken Karapıçak, şunları söyledi:

‘’Bugün Türkiye'de yaklaşık 25 bin kişinin organ beklemekte, 2 bin 500 vatandaşımızın her yıl vefat etmektedir. Ülke ve millet öncelikli bir fikriyatın vücut bulmuş hali olan teşkilatlarımız olarak sorumluluk hissettik ve vatandaşlarımızın bu konuya duyarlı olmasını sağlamak amacıyla kampanya çalışmalarını yürüttük. Organ ve Doku bağışı konusunda halk arasında kulaktan duyma bilgiler ile vatandaşlarımız çekimser kalmaktadır. Organ Bağışı ile ilgili olarak şunu da belirtmek istiyoruz ki; bağış yapıp vefat etmiş olsak bile birinci derece yakınımız izin vermediği sürece yine bağış yapabilmiş olmuyoruz. Bu sebepten dolayı bireysel bilgilendirmeden öte bunu ailemize, çocuklarımıza da anlatmamız gerektiğini, aksi takdirde bireysel bağışların bir işe yaramayacağını ifade etmek isteriz. Devletimiz sağlık personeliyle, helikopteriyle, ambulansıyla, uçağıyla, tüm imkanlarını seferber ederek gerçekten bu konuya çok hassasiyet göstermekte olduğunu gördük. Yıllarca organ bekleyen hastalarımıza bir an önce organı yetiştirmek için devletimiz elinden geleni yapmaktadır. Burada sadece iş bize düşmekte kendimizi ve çevremizi bilinçlendirip bağış yapmak.’’

BAĞIŞÇILARA TEŞEKKÜR

MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak ayrıca Kızılay Haftası ve Organ Nakli Haftası münasebetiyle başlattıkları “Kan, Organ-Doku ve Plazma Bağışı Kampanyası”na destek verecek Samsunlu bağışçılara, Samsun Valisi Zülkif Dağlı’ya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’ne, tüm sağlık çalışanlarına, Türk Kızılay Samsun Şubesi Yönetimine ve tüm Kızılay gönüllüleri ve çalışanlarına, kampanyaya destek verecek MHP teşkilatları ve yan kuruluşları ile Samsun basınına da teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.