Kan bağışı yapmak hayat kurtarır

Kan bağışı yapmak hayat kurtarır

Türk Kızılayı'nın en anlamlı ve ulvi görevlerinden birisi de ülkemiz kan sorununun giderilebilmesi için gerçekleştirdiği kapsamlı faaliyetlerdir.

A+A-

Kan” kaynağı yalnızca insan olan tek ilaçtır. Bu nedenle hedefte öncelikle kan değil, insan vardır. Dolayısıyla vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi ve kan bağışı konusundaki ilginin artırılması temel görevlerimiz arasındadır. 

Kanın güvenliği açısından değerlendirildiğinde, günümüzde uluslararası düzeydeki test teknikleri enfeksiyon hastalıklarının “Pencere Dönemi”nde enfeksiyon etkeni mikrobu bulamayabilirler. Her ne kadar ileri teknikler kullanılsa da böyle bir risk mevcuttur. Bu riskin en aza indirgenebilmesi yalnızca “Gönüllü ve Karşılık beklemeden” bağışlanan kanlar sayesinde olabilmektedir.

Bu bağlam da kan bağışı hastalar için önem arz etmektedir, Türk Kızılay'ın stoklarının bitmemesi ve hatalarımızın kan ihtiyacını karşılamak adına sizleri 7-11 Ağustos 13.30 - 20.30 saatleri arası  Bafra Hükümet Konağı önünde kan vermeye davet ediyoruz.

#kanbağışıhayatkurtarır

Haber : Emre Şahinol

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.