KADEM'DEN BAŞKAN ŞAHİN'E TEŞEKKÜR

KADEM'DEN BAŞKAN ŞAHİN'E TEŞEKKÜR

Bafra Belediyesi ile kısa adı KADEM olan Kadın Demokrasi Derneği’nin iş birliği ile düzenlenen Kadın Yasal Hakları Eğitimi, Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

A+A-

Programda KADEM Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Tuba Rana Antep ve KADEM Hukuk Komisyonu üyesi Av. Miyaser Koç konuşmacı olarak katıldı. Programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, KADEM Samsun İl Temsilcisi Meral Kıvırcı, çok sayıda bayan izleyici iştirak etti. Başkan Şahin programa katılan bayanları kapıda çiçeklerle karşıladı. Bayan Belediye Meclis üyeleri KADEM temsilcilerine plaket takdim etti. KADEM temsilcileri Bafra’da ki programa olan yoğun ilgi ve Başkan Şahin’in destekleri için teşekkür etti.

KADINLARIMIZ TOPLUMUMUZUN MİMARLARIDIR

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada önce 8 Mart dünya Kadınlar gününü kutlayarak şunları söyledi: “Öncelikle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Dünyamız da olduğu gibi ülkemizde de artık kadınlarımız sosyal hayatta varlıklarını gösteriyorlar ve halk tarafından kabul görüyorlar. Hangi mezhep gruplarında olursa olsunlar, bayanların ağırlığı artık artıyor. Kadınlarımız her alanda kendilerini gösterecek ve ülkenin kalkınmasında da faydalı olacak.

Toplumun en küçük yapı taşı olan ailenin, toplumsal ilişkilerin sağlam bir şekilde oluşturulmasında inkâr edilemez bir rolü bulunmaktadır. Kadın anne rolü nedeniyle toplumsal inşa sürecinin mimarı, ailenin sağlıklı gelişimi için asla vazgeçilemez öncü bireyi durumundadır. Kadınların kültürel, sanatsal, toplumsal, ekonomik ve siyasi hayata etkin katılımı demokratik haklar ve sosyal adaletin bir gereğidir. Bu gerçek kadınların eşit eğitim imkânlarına ulaşması, ekonomik anlamda güçlenmeleri, devlet hayatının içerisinde yer almaları hem onların toplumsal statüsünün yükselmesine hem de ailenin ve toplumunun her anlamda kalkınmasına ciddi katkılar sunmaktadır. Kadınların sosyoekonomik ve siyasal alanlara dengeleyici aktörler olarak katılımı aynı zamanda toplumsal denge ve ahengin, işbirliğinin ve refahın tesisi için son derece önemlidir. Kadınların, erkeklerle birlikte eşit koşullarda olmalıdır. Hükümetimiz bu anlamda çok önemli adımlar atmıştır. KADEM ve çeşitli kuruluşlarımız çok önemli çalışmalar yapmışlardır.” dedi.

 

 

BAŞKAN ŞAHİN’DEN BAKDEM MÜJDESİ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ayrıca kadınlara yönelik iki ayrın projeden de bahsederek bilgi verdi. Başkan Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şu anda 350 bayan kardeşimizin ücretsiz olarak katıldığı Bafra Belediyesi Bayanlar Sağlıklı yaşam etkinliğimiz devam etmektedir. Ayrıca kısa adı BAKDEM olan Bafra Belediyesi Kadın Aile Merkezi projemize de başlanmıştır. Kadınlarımız burada çeşitli sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler yapacaktır. Sosyal hayatın içerisinde olacaklardır. Burada çeşitli kurslar verilecektir.  Bu yıl içerisinde hizmete girecektir. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

43513.jpg01-(2).jpg01-(4)-001.jpg01-(5)-001.jpg01-(6).jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.