İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Kahveciler 30 milyon kişiyi istihdam ediyor

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Kahveciler 30 milyon kişiyi istihdam ediyor

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun İl Yönetimi ve Bafra İlçe yönetimi Kahveciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz’ı ziyaret ederek kahvecilerin sorunlarını dinlediler.

A+A-

Bafra’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren İYİ Parti heyeti Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’den sonra Bafra Kahveciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz’ı ziyaret etti. Dernek binasında gerçekleştirilen ziyarette, kahvecilerin sorunları dinlendi. Ziyarete, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İYİ Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı ve heyet başkanı Ersin Kıcır VE iyi Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz ve kahveci esnafı katıldı.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Kahveciler 30 milyon kişiyi istihdam ediyor

Kahvecilerin bir bir kepenk kapattığını ve her geçen gün zorlu şartlarla mücadele ettiğini belirten Kahveciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, “Pandemi döneminde en çok mağdur olan esnaflardanız, kahveciler artık dayanamaz oldu, kiralarını, SSK’larını ödeyemez oldu. Hükümetin bizler için biran önce bir önlem ya da çare bulmaları gerektiğini aksi takdirde Bafra’da birkaç kahvecilerin dışında kimse ayakta kalamayacağını” belirtti.

MİLLETİN DERDİ BİZİM DERDİMİZ

Başkan Ahmet Yılmaz’dan sonra söz alan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar şu ifadelere yer verdi, “Bizim Partimizin bir tane görevi var biz halkın avukatıyız, milletin derdi bizim derdimiz, her Salı Parlementoların partilerin grup toplantıları olur o toplantıda da Türkiye’nin ve Dünya’nın gündemi grup toplantılarında değerlendirilir.

iyi-parti-samsun-milletvekili-bedri-yasar-kahveciler-30-milyon-kisiyi-istihdam-ediyor-001.JPG

BİZLERDE HES KODUYLA MÜŞTERİLERİMİZİ ALALIM

Pandemi süreci başladığında esnaf ve sivil toplum kuruluşları basında yer alamamaya başladı. Sayın genel başkanımız her hafta bir meslek grubunu kürsüye getirerek orada dertlerini anlatmalarına izin veriyor.  Pandeminin 2’inci ya da 3’üncü haftasında Türkiye Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven kürsüye çıkarak özetle şunu söylemişti. Arkadaşlar bizler kahveci esnafıyız bizlerde müşterilerimizi  “Hayat Eve Sığar” HES koduyla dükkanımıza alalım, tedbirler alalım, mesafeleri muhafaza edelim bizim neyimiz eksik, alışveriş Merkezlerine binlerce insan giriyor, parti toplantılarını yapıyorsunuz, kayak merkezleri öyle otobüslerde vatandaşlarımız keza öyle bize eğer o gün insanlar gelirse üç beş kuruş para kazanırız.  Bizim işimiz günlük gelecek 3 tane 5 tane çaya bakıyor o kazandıklarımızla  ekonomik sıkıntılarımızda bizde onlarla kiramızı öder masraflarımızı yapar  üstüyle de geçinmeye çalışırız demişti. Başkan Güven’in çok haklı talebi vardı dedi ki kiranın birini devlet ödesin birini mal sahibine ödesin hiç olmazsa bizim biraz yükümüzü hafifletelim demişti. O zaman Genel Başkanımız da demişti ki hiç olmazsa hastalık süreci bitene kadar insanların asgari geçim şartlarını sağlayalım demişti.  

iyi-parti-samsun-milletvekili-bedri-yasar-kahveciler-30-milyon-kisiyi-istihdam-ediyor-004.JPG

KAHVECİLER 30 MİLYON KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYOR

Türkiye’de bu gibi esnaf sayısının 2 milyon 700 bin olduğunun da altını çizen Yaşar, bu sayının istihdam ettiği sayı ise 10 milyon kişidir, aileleriyle beraber bu sayı 30 milyona ulaşıyor. Bu kişilerin devlete yükü olmadığı gibi, devletin yükünü de devletin üstünden alıyor. Kahveciler yıllardır, vergisini ödüyor, elektriğini ödüyor, suyunu ödüyor kahveciler bizler 30 senedir vergi ödüyoruz bu devlette bize 30 gün baksın diyorlar. Devlet daha ne için var Sel olur deprem olur felaket olur, bu hastalıkta felakettir onun için esnafımız diyor ki bugün devlet bizim yanımız da olsun kahvecilerin sorunlarını hiç konuşmadıysam mecliste 10 kere konuşmuşumdur konuşmaya da devam edeceğim” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum