İsveç’te Kur’an-ı Kerime yapılan saygısızlığa Bafra Sessiz Kalmadı 

Bafra’da Camiler Kur’an Sesiyle İnledi

A+A-

Bafra’da Camiler Kur’an Sesiyle İnledi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsveç'te kutsal kitabımız Kuran-Kerim'e yapılan hadsiz saygısızlığa karşı Müslümanlara dün sosyal medyasında çağrıda bulunmuştu.
Başkan Erbaş, yaptığı açıklamada,’’ Pazar sabahı  ülke genelindeki tüm camilerde 90.000 camide sabah namazında Kur'an-ı Kerim okunacağını ve dua edileceğini sosyal medya adresinden duyurmuştu.’’
Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar’da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın paylaşımının ardından yaptıkları görselle herkesi sabah namazında Bafra 15 Temmuz Şehitler Camisinde sabah namazı kılmaya ve Kur’an-ı Kerime, kutsal kitabımıza yapılan saygısızlığa tepki göstermek için birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
Bafra 15 Temmuz Şehitler Camiinde Kur’an Kursu öğrencilerinin hafızların Kur’an Tilavetinin ardından sabah namazı kılındı, dualar edildi.
Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar namaz sonrası yaptığı konuşmada,’’ Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan’ın Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakması bilinçlidir. Hem de polislerin nezaretinde kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim yakılmıştır. Irkçı bir partinin lideri bunu yapan. Biz biliyoruz ki mülk Allah’ındır. O nedenle mülk süresi ile sabah namazını ede ettik. Allah her şeye kadirdir. Bizlerin kimimiz hayırdan yana, kimimiz şerden yana yer almaktayız. Kimimiz imanı, kimimiz de küfrü seçiyor. Bunlar Allah’ın kafir kullarıdır. Dün varlardı, bugünde varlar, yarın da olacaklardır. Onun için birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekmektedir. Yüce rabbim hem içerideki, hem de dışarıdaki hainlerden bizleri korusun.  ’’dedi.i1svecte-kuran-i-kerime-yapilan-saygisizliga-bafra-sessiz-kalmadi.jpgisvecte-kuran-i-kerime-yapilan-saygisizliga-bafra-sessiz-kalmadi2.jpgisvecte-kuran-i-kerime-yapilan-saygisizliga-bafra-sessiz-kalmadi3.jpgisvecte-kuran-i-kerime-yapilan-saygisizliga-bafra-sessiz-kalmadi4.jpgisvecte-kuran-i-kerime-yapilan-saygisizliga-bafra-sessiz-kalmadi5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.