İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy için anma haftası

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy için anma haftası

Milli Mücadele'nin amacını ve ruhunu, milletin birlik ve beraberliği ile bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı'nın kabul edildiği 12 Mart günü ile 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası etkinlikleri Bafra'da kutlandı.

A+A-

Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin organize ettiği İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliğine Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve daire amirleri katıldı. Programda konuşan Mehmet Ali Katipoğlu, "Akfif, Mustafa Kemal Atatürk’ten 8 yıl önce 1873 yılında dünyaya gelmiş ve Gaz Mustafa Kemal’den de 2 yıl önce 1936 yılında vefat etmiştir. Hakikaten bu vatan, bu coğrafya kolay kurtulmadı. Okuduğum şirin başındaki satırlarda da belirtilmiş olduğu gibi hakikaten rahatlığın içerisinde kalkıp geçmişe çok aşırı bir şekilde eleştirebiliyoruz. Tarih de sosyolojik tarih empati ile değerlendirebilirsek bir anlam ifade eder. Yoksa sadece salt belgelerle tarihte ışık vermeye kalkarsak yanılırız ve yanlış bilgi vermiş oluruz, tarihe karşı sorumlu olmuş oluruz” dedi.

 

Konuşmadan sonra Fatih Ortaokulu öğrencisi Sevil Taşgan Mehmet Akif Ersoy adlı şiiri okudu. Daha sonra Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şahin Köktürk ve OMÜ Fen edebiuat Fakültesi Türk Dili ve edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Çıkla öğrencilere Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan konferans verdi.

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy için anma haftasıİstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy için anma haftasıİstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy için anma haftasıİstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy için anma haftasıİstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy için anma haftasıİstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy için anma haftası

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.