İŞKUR BAFRA’DA MALİ MÜŞAVİRLERE SEMİNER VERDİ

İŞKUR BAFRA’DA MALİ MÜŞAVİRLERE SEMİNER VERDİ

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Bafra Hizmet Merkezi ile Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Bafra Temsilciliği’nce bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenlendi.

A+A-

Toplantıya İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Zafer Yüksel, SMMMO Oda Danışma Meclis Başkanı Recep Uzun, SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Bülbül ve Bafra’da görev yapan mali müşavirler katıldı.
Toplantıda konuşma yapan İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, “1980'li yıllarla birlikte başlayan küreselleşme, teknolojik gelişmeler ve bilgi toplumu kamu istihdam kurumlarının önemini artırmış, fonksiyonlarını genişletmiştir. İş ve İşçi Bulma Kurumu'nu da gerek dünyada gerekse ülkemizde ki teknolojik alanda ve işgücü piyasasında meydana gelen gelişmeleri izleyebilecek, çağdaş iş kurumlarının üstlendiği görevleri yerine getirebilecek ve aktif işgücü programlarını uygulayabilecek bir yapıya kavuşturmak amacıyla, 4 Ekim 2000 tarih ve 617 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile İş ve İşçi Bulma Kurumu kapatılarak, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kurulmuştur. İstihdamın korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulan Türkiye İş Kurumu yeni yasa ile; kurum, görev alanı genişletilerek klasik iş ve işçi bulma hizmetlerinin yanı sıra, aktif ve pasif işgücü politikalarını uygulayabilecek bir yapıya kavuşturulmuştur. Katılımcı ve sosyal diyaloga açık bir örgütlenme modeli benimsenerek; Türkiye'nin istihdam politikasının oluşturulmasına yardımcı olmak üzere, sosyal tarafların çoğunlukta olduğu, kamu ve üniversite temsilcilerinin de yer aldığı bir genel kurul oluşturulmuştur. Kurumun, en yüksek yönetim, karar, yetki ve sorumluluk taşıyan organı olarak, işçi, işveren ve esnaf ve sanatkarlar temsilcilerinin de içinde bulunduğu yönetim kurulu oluşturulmuştur” dedi.

20130927aw000806_01.jpg20130927aw000806_02.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.