İŞCİ VE MUMUR SENDİKALARI BİRLEŞİRSE SIKINTI OLUR

İŞCİ VE MUMUR SENDİKALARI BİRLEŞİRSE SIKINTI OLUR

İşçi ve Memur Bu Sendikaları Bu Haliyle Birleşirse Büyük Sıkıntılar Doğar

A+A-

Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna(DESK)  bağlı Demokratik Tarım Orman Çalışanları Sendikası (DEM-TOÇ-SEN) Samsun İl Yönetim Kurulu gündemdeki konuları görüşmek üzere ilk toplantısını İl Başkanı İsmail Tonka başkanlığında gerçekleştirdi. Yaklaşık 2(iki) saat süren toplantının ardından, alınan kararlar İl Sekreteri Remzi Şanlı tarafından özetlenerek basına duyuruldu.

 Demokratik Tarım Orman Çalışanları Sendikası (DEM-TOÇ-SEN) Samsun İl Sekreteri Remzi şanlı yaptığı açıklama da şunları söyledi, Şanlı, “Ülkemizde yıllardır süregelen uygulamalar neticesinde görülmüştür ki; yapılan her yenilik pek çok kez kendi sıkıntılarını da beraberinde getirmiştir. Öncesinde yeterli ve geniş ölçüde bir araştırma yapılmaması sebebiyle yeniliklerin doğurabileceği ciddi sorunlar tam olarak öngörülememiştir. Başlangıçta iyi niyetli olarak da hayata geçirilmiş olmasına rağmen, işleri düzelteceğine inanılan pek çok uygulamada işleri daha da içinden çıkılamaz hale getirmiş, bu uygulamalardan müteakip zamanlarda ya tamamen vazgeçilmiş ya da ağır aksak işler halde bırakılarak o haliyle devam  ettirilmiştir. Tüm bunların sonucu olarak nihayetinde ülkemiz; Adeta yap-boz taşı  mahiyetindeki bir deneme tahtasına dönüştürülmüş, bir mevzuat çöplüğü haline getirilmiştir” dedi.

 

Eşitlik; her zaman adalet değildir.

 

İl Sekreteri Remzi Şanlı eşitliğin her zaman adalet sağlamadığını savunarak şöyle devam etti. Şanlı,  “adli, idari, siyasi, sosyal ve ekonomik haklar bazında kendi aralarında bile farklı türden   onlarca mevzuatın olduğu, üzerlerine değişik türden görev ve sorumluluklar yüklenmiş onca insanı bir kalemde eşit halde tek bir kefeye, sorunsuz bir şekilde koymak, acaba gerçekten bu kadar kolay ve mümkün müdür? ( 100 kg. ağırlığındaki bir kişi ile 50 kg. ağırlığındaki bir kişiye aynı yükü yüklemek ya da100 kg. yük taşıyan bir kişi ile 50 kg. yük taşıyan birine aynı ücreti vermek adalet midir? )

İlk düğme yanlış iliklenmişse…

 

Halen uygulamalardaki çelişkililer yüzünden doğan mevzuat  sıkıntıları sebebiyle kanuni    boyutlarda gerçekleşen uyuşmazlıkların devam ettiği aşamada böyle bir açıklamanın ne derece sağlıklı olduğu da ayrı bir tartışma konusudur. Bugüne kadar  ücretler konusunda bile, belirlenmiş doğru dürüst bir yöntem yokken  ve bu konuda bile orta doğu ülkelerinin gerisinde kalmışken, bu gömleğin bu haliyle üzerimize tam ve düzgün oturma şansı hiç yoktur. Çünkü daha başından ilk düğme yanlış iliklenmiştir. Yıllardır asgari, azami ayrımı yapılmaksızın her birine güya  başına eşit ifadesini kondurup, aynı yüzdelerle, birine diğerinin birkaç kaç katı farklı  miktarlarda ilave ücretler vermek, tek manası ücretler konusunda çalışanlar  arasındaki var olan ekonomik uçurumu gittikçe daha da derinleştirmek anlamına gelen böyle tuhaf ve acayip  bir  uygulama sanki bir devlet politikasıymış gibi yıllar boyu her dönem  devam etmek gibi…

 

 “İşçi ve memur, sendikaları bu haliyle birleşirse büyük sıkıntılar doğar”

 

             Yılların biriktirdiği sorunlar  gittikçe daha da derinleştirilerek, en altından en üstüne tüm kamu kurumlarına sirayet ettirilmişken bu sorunlar en ince ayrıntısına kadar detaylı bir  şekilde ele alınıp çözüme kavuşturulmadan önce böyle bir uygulamanın bu haliyle sorunları kökünden halledebileceğini düşünmek, böyle bir uygulamaya teşebbüs  etmek, zaten var olan sıkıntılara ilave yeni sıkıntılar eklemekten başka bir işe yaramayacaktır. İşçi ve memurların diğer bir tabirle Devletin millete yansıyan aynası konumundaki insanların, başka bir tabirle Türkiye’nin   geleceğini etkilemek demek olan  böylesine hassas bir konuda ilgilileri, gereken ciddiyet dâhilinde yeniden düşünmeye davet ediyoruz” dedi.

 

Son olarak tüm kamu çalışanlarının ve vatandaşların bayramını kutlayan Demokratik Tarım Orman Çalışanları Sendikası (DEM-TOÇ-SEN) Samsun İl Sekreteri Remzi şanlı,  şu sözlerle cümlelerini tamamladı. Şanlı, “ tüm kamu çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın Kurban Bayramını Kutluyor, Bayramın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini Allah'tan temenni ediyoruz" dedi.

 

 

        Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

       Remzi ŞANLI / İl Sekreteri

 

      DEM – TOÇ SEN Samsun İl Yönetim Kurulu adına

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.