İş-Kur İle Hayalini Kurdu

İş-Kur İle Hayalini Kurdu

İŞKUR’un verdiği destekle “Eski Hükümlü Kendi İşini kurma Projesi” kapsamında hayallerini gerçeğe dönüştüren

A+A-

Yalçın Kurt’a ait “ İstiridye Mantarı Üretim, Paketleme Ve Satışı” yapan tesisi Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK ile Şef Kamil KOÇAK tarafından ziyaret edildi.

Bafra İŞKUR Müdürü Yakup ERGENLİK; devletimizin verdiği desteklerle girişimcinin çalışmalarını yerinde gördük. Hayata tutunma konusundaki kararlılığı çoğu insana örnek teşkil etmektedir. Kendisiyle yaptığımız sohbetlerde başarısının sırrının Sabır, sebat ve Şükürden ibaret olduğunu söylemesi bizi oldukça etkilemiştir. 2 yıl boyunca zarar etmesine rağmen vazgeçmeyerek işini devam ettirerek kendisini geliştirmiştir. Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi olarak ilgili kurumlardan aldığımız desteklerle “Engelli ve Eski hükümlü kendi İşini kurma Projesi” kapsamında desteklerimizi artırmaktayız. Yalçın Kardeşimiz, kendi ayakları üzerinde durmak isteyen herkese güzel bir örnek teşkil etmektedir. Bu tür desteklerden faydalanmak isteyenlere her türlü teknik destekleri sunmaya hazırız. Konu hakkında bilgi almak isteyen Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlarımızı İŞKUR’a bekliyoruz.  Son başvuru 07 Aralık 2018 tarihidir. Kardeşimize çalışmalarından dolayı tebrik eder,  başarılar dilerim.

Hayatın mücadeleden ibaret olduğuna inanan girişimci Yalçın KURT;  Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimin katılarak hayatımın değişmesine yön verecek Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi ile“ İstiridye Mantarı Üretim, Paketleme Ve Satışı” iş fikrimi geliştirmeye karar verdim. Bu hususlarda gerekli araştırmaları yaptım. Bu süreçte Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi, Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü, Bafra Ziraat Odası ve Bafra Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden gerekli danışmanlık hizmetlerini aldım.

Hükümlü olduğum dönemlerde çeşitli alanlarda açılan kurslara katılmıştım. Tahliyemden sonra hayatıma devam edebilmek için istiridye mantarı üretimine kendi imkânlarım ve çeşitli kurumlardan bilgi desteği alarak amatör olarak ve bu işi çok severek yapmaya başladım.  Büyük sıkıntılar altında iki yıldır bu işte tecrübe kazandım. Bu proje kapsamında aldığım destekle istiridye mantarı üretim, paketleme ve satışını yapmaya başladım. Mantar yetiştiriciliği işini tercih etmemin nedeni; Mantar üretiminin son yılların en popüler sektörlerinden biri olması. Mantara olan talep de mantar yetiştiriciliği alanında önemli artışlara neden olmuştur. Kaliteli ve verimli mantar yetiştiren üreticiler hareketli olan mantar pazarında emeklerinin karşılığını da oldukça iyi bir şekilde almaktadırlar. Mantar üretimi aslında oldukça hassas üretim standartları gerektirmektedir. Fakat gerekli koşular sağlandığında mantarın yetişmesi ve hasat süreleri üreticiyi yormamaktadır. Zaten üreticilerde birkaç hasat sonrasında mantarın yetiştirme süreçlerine adapte olarak işi çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirmektedirler.

Mantarlar diğer bitkiler gibi fotosentez yaparak gelişen bitkiler değillerdir. Mantarların gelişimleri için doğal ortamdaki yetişme ve beslenme tarzlarına uygun ortam hazırlanması gerekir. Kültür mantarı ya da istiridye mantarı gibi farklı türlerin kompostları da farklılık gösterir. Kompost üretimi yapan firmalardan mantar kompostu temin edilebilir. Gerekli Kompost temini yapıldıktan sonra uygun ortamda mantarın ekimi gerçekleştirilir. Tabi ki mantarın ekilme süreci ile yetişme sürecinde ki ortam ısı ve nemlerin değiştirilmesi gerekir. Bunun içinde mantarhane şartlarının bu tarz değişimleri iyi şekilde gerçekleştirebilecek teçhizatı önemlidir.  Gelinen noktada kendim Kompost hazırladığım gibi, benden destek isteyenlere de elimden geldiğince yardımcı olmaktayım. Bana bu noktada destek olan İŞKUR, Ziraat Odası, Bafra Belediye başkanlığına, İlçe Tarım Müdürlüğüne ve denetimli Serbestlik Müdürlüğüne teşekkür ederim.

iskur-ile-hayalini-lkurdu2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.