“İŞ HAYATINDA BAŞARI ÖYKÜLERİ” SÖYLEŞİSİ

“İŞ HAYATINDA BAŞARI ÖYKÜLERİ” SÖYLEŞİSİ

“İş Hayatında Başarı Öyküleri” adlı söyleşi, İlkadım Kampüsü OMÜ Sahnesi’nde gerçekleşti.

A+A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu ve Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) işbirliğiyle düzenlenen “İş Hayatında Başarı Öyküleri” adlı söyleşi, İlkadım Kampüsü OMÜ Sahnesi’nde gerçekleşti. 
Söyleşiye konuşmacı olarak Selen İnal ve Hidayet Hidayetoğlu davet edildi. Açılış konuşmasını yapan Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Orhan Kurt, “Bugün burada bizimle anılarını, tecrübelerini paylaşacak iki değerli insan var. Deneyimlerini gençlerle, sizlerle paylaşmak için buradalar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
SAMİKAD Başkanı Münevver Uğurluoğlu konuşmasında, “Biz kadınları belli bir seviyeye getirmek isteyen gönüllü bir kuruluşuz. Ayrıca dernek olarak stajın önemine değiniyoruz. Amacımız işveren ile staj arayanı buluşturmak. Bizim gayretimiz kadar siz öğrencilerin de istemesi gerek” diye konuştu.
Selin İnal ise konuşmasında, “Kariyerinize yön vermek için üniversite sıralarından itibaren aktif rol edinmeniz gerekir. Üniversite sıralarındayken hemen herkes bir projeyi nasıl kolay bir şekilde yaparız peşindeydi. Ben ve iki arkadaşım farklı bir adım atarak değişik bir alanda, enerji alanında bir proje ürettik. Bu sayede bana Almanya’da yüksek lisansın kapıları açılmış oldu. Burada karar vermeniz gereken kurumsal bir firmada mı yer almak yoksa girişimci mi olmak istiyorsunuz. Girişimci olmak isteyenlere önerim bir süre farklı bir firmada çalışıp, daha sonra girişimciliğe yönelmek daha akılcı bir karar olacaktır. Çalışma disiplininiz, işinizi ne kadar çok sevdiğiniz, sizi başarıya götürecek anahtarlardır” şeklinde konuştu.
Hidayet Hidayetoğlu da konuşmasında şunları kaydetti: “Teori ile pratiği birleştirmeniz gerekiyor. Neden ve niçin sorularını sormanız gerek. Bunların olmadığı bir üniversiteyi ve öğrencisini düşünemiyorum. Kalkınmış bir ülkeyle geri kalmış bir ülkenin arasındaki tek fark eğitimdir. İnsanlar eğitilirse ancak o zaman gerçek bir insan olurlar. Eğer ben okumak yerine tamirci atölyesinde çalışmayı seçseydim kendimi gerçek bir insan olarak kabul etmezdim.”
Söyleşinin ardından konuşmacılara Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Orhan Kurt ve Samsun iş Kadınları Derneği Başkanı Münevver Uğurluoğlu tarafından teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.