İrfan Buz;"3 Puan Almalıyız"

İrfan Buz;"3 Puan Almalıyız"

Samsunspor Teknik Direktör İrfan Buz, Pazar günü deplasmanda oynayacağımız İnegölspor maçını kazanıp 3 puanı taraftara hediye etmek istediklerini belirtti.

A+A-

Teknik Direktörümüz İrfan Buz, Kulüp Medya Direktörümüz Murat Sandıkçı’nın sunduğu Bire1 programında sorulara cevap verdi.

İlk olarak Okan Dernek ile Ferhat Çulcuoğlu arasında yaşanan gerginliğe açıklık getiren İrfan Buz, “Takımımız hırslı bir şekilde İnegöl müsabakasına hazırlanıyor. Bu tür pozisyonlarda faul olur ya da olmaz. Burada arkadaşlarımız duygusal davrandı. Bunlar normal bir şey. Bunlar her futbol takımının içerisinde olan şeylerdir. Çok da büyütülecek ve abartılacak şeyler değil. Biz kendi bünyemizde bunları halledecek güçteyiz. Ondan dolayı bunun üzerine fazla yorum yapılmasını gerek bulmuyorum. Geçen haftada Bahattin ve İlyas Kubilay kadroda değildi. Burada en önemli şey takımdır. Takımda Kırklarelispor maçında iyi reaksiyon gösterdi ve 4-0 kazandı. Demek ki biz doğruların üzerine giderek doğruları yapmak durumundayız. Yılport Samsunspor kulübü ciddi bir kulüp. Tabi ki burada ciddi çalışılması gerekiyor. Zaman zaman bazı çizgiler geçildiği takdirde biz de bir aile babası gibi uyarı veriyoruz. Hatta takım içerisinde coşkulu ve istekli olmaları bizi de bir taraftan da sevindiriyor. Her yerde olduğu gibi profesyonel anlamda bir çizgi vardır. O çizgiyi geçmeyeceksiniz. Burada bütün futbolcular değerlidir. Aile içerisinde zaman zaman bazı şeyler olabiliyor. Kimsenin kuşkusu olmasın biz doğruların üzerine gidiyoruz” dedi.

İnegöl’den 3 puanla dönmek istediklerini belirten İrfan Buz, “İnegölspor 10 puan almış ve 9’unu kendi sahasında almış. Genç ve tecrübeli futbolcularla kurulu bir takım. Onların da kuvvetli ve zayıf yönleri var. Biz de bunlara çalışarak gidiyoruz. Önemli olan burada bizim ne yapacağımızdır. Bizim takımımıza baktığınızda en az gol yiyen bir takım. Diğer taraftan baktığınızda da 6 maçta gol yemedik. Bizim tabi ki burada özellikle rakibi çözme adına ve doğruları son final paslarından, kanatlardan defansın arkasına gelebilmek, üçgeni iyi kurabilmek, dikine oynayabilmek ve golü bulmak istiyoruz. Bunun yanında takım savunmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kırklarelispor maçına döndüğümüz zaman 90 dakikada rakibimizin bir tane pozisyonu yok. Takım savunmasının önemli olduğunu bir daha söylemek gerekiyor. Ayrıca gol bölgelerinde de etkili olmanız gerekiyor. İlk gol atana kadar pozisyon üretiyoruz ama aslında ofansif gücü yüksek bir takımız. İlk golü attıktan sonra rakibi daha rahat çözüyoruz” diye konuştu.

 

Erken gol bulduklarında rakibi daha kolay çözdüklerini ifade eden İrfan Buz, “Biz 5’inci dakikada da gol atabiliriz, 80’de de atarız, 90’da da atarız. Bazıları 84’te atıyor ve 1-0 kazanıyor. Önemli olan o golü atabilmek. Futbolun içerisindeki o fırsatları değerlendireceksiniz. Siz o fırsatları her zaman değerlendirmek zorundasınız. Çünkü siz her maçı kazanmak durumundasınız. Ondan dolayı oradaki parametreler bir araya geldiğinde konsantrasyonun çok yüksek, doğru pasın ve son vuruşun çok önem arz ettiğini sizlerde kabul edeceksiniz. Bunların üzerinde biz daha iyi olmamız gerekiyor. Bunların üzerine arkadaşlarımız çok özverili bir şekilde gidiyorlar” şeklinde konuştu.

 

Ligdeki bütün takımların Yılport Samsunspor’a karşı farklı bir motive olduğunun altını çizen İrfan Buz, “Oyunu domine eden genelde Yılport Samsunspor’dur. Bu ligde bütün takımlar bize karşı çok farklı bir şekilde motivasyona bürünüyorlar. Onlarla biz yaşamak durumundayız. Biz çözüm üretmek durumundayız. Biz çözümün üzerine gitmek durumundayız. Yılport Samsunspor geldiği zaman özellikle rakip futbolcularla ilgili kendilerini gösterme açısından, motivasyonun en üst düzeyde olduğunu görüyoruz. Bunlarla baş etmek durumundayız” dedi.

 

Son 15 günde 4 maç oynadıklarının altını çizen İrfan Buz, “Maç trafiği ile ilgili fikstüre bakıldığında Afyon’a gittiğimizde önce Ankara’ya gidiyoruz. Oradan Afyon’a geçiyoruz. Geri geldiğimizde başka bir deplasmana gidiyoruz. Fikstürde biraz yorgunluk olabiliyor. İnegöl deplasmanı zor bir seyahat değil. Önce Sabiha Gökçen’e iniyoruz oradan da İnegöl’e geçeceğiz. Gümüşhane’ye, Zonguldak’a üst üstte gittiğiniz zaman ya da Afyon’a veya Diyarbakır’a gittiğiniz zaman yorgunluk olabiliyor. Ama hiçbir şeyin arkasına sığınmıyoruz. Bunlar hem seyahat açısından hem de idman açısından kolay olmuyor. Çünkü sizin o istediğiniz çalışmaları da 15 gün içerisinde 4 tane maç oynadığınızda her 3 günde bir maç oynuyorsunuz ve seyahat etmeniz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Genel anlamda Enes İslam İlkin’den memnun olduğunu ifade eden İrfan Buz, “Sadece şunu söylemek istiyorum, bizim futbolcuları birden çok yükselterek veya ertesi maç iyi oynamadığında yerden yere vurmak iyi değil. Enes hakkında da daha önceleri çok şeyler söylendi. Bence genç arkadaşlar için istikrarı yakalaması için önemli. Kalecimiz Nurullah’da üstüne koyarak gidiyor. Bu müsabakada iyi bir maç çıkardı. Ama çalışması gerekiyor. Üstüne koyacak. Genç ve yetenekli bir arkadaşımız. Ama bunları bir maçta göklere, bir maçta da yerin dibine vurmanın bir anlamı yok. Çünkü orada istikrarı yakalayamazsınız. Hep üstüne koyarak ve bilinçli bir şekilde gidilmesi gerekiyor. Genel anlamda Enes’ten memnunum. Atabey antrenmanda bir darbe aldı. Onun için bugünkü idmanda yoktu. Bunlar oyun içerisinde olabilecek şeyler. Umarım fiziksel anlamda bir sıkıntısı yok. Burada da bizim doktorumuz ve fizyoterapistlerimiz yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Müsabakaya kadar bir şeyi kalmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 

Bahattin Köse ve İlyas Kubilay Yavuz’un bu haftadaki kadroda olup olmamaları hakkında da bilgi veren İrfan Buz, “Bugün ve yarınki idmanlarına bakacağız. Performanslarla ilgili, izlenimlerle ilgili ve verimle alakalı yarınki idmandan sonra karar verip kadromuzu açıklıyoruz” dedi.

 

Her hafta maçlarının çok çetin geçtiğini belirten İrfan Buz, “Maçımıza gelemeyen yurt dışında ve şehir dışında olan bütün Samsunspor taraftarlarımızı buradan selamlıyoruz. Onlar bizi destekleyeceklerdir. Onların varlığını yanımızda hissediyoruz. Bizde elimizden gelen her şeyi yapıp İnegöl’den 3 puanla döneceğiz. Yılport Samsunspor hem içeride hem de deplasmanda 3 puan için mücadele ediyor. İnegölspor’dan alacağımız 3 puanı da taraftarlarımıza hediye ederek yolumuza devam etmek istiyoruz. Lig maratonu çok uzun. Mücadele etmek durumundayız. Çetin mücadeleler var. Her hafta çok çetin müsabakalar oluyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.