İLTERİŞİN 3. SAYISI ÇIKTI

İLTERİŞ"İN 3. SAYISI ÇIKTI

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Kültür ve Fikir dergisi İlteriş’in 3. Sayısı çıktı.

A+A-

Önceki sayılarda olduğu gibi yine dopdolu bir sayı hazırlayan Bafra Ülkü Ocakları’nın İlteriş dergisi ile ilgili duyurusu şöyle:

Bafra’mızda çıkardığımız dergimiz, hem ilçemizde hem de bölgemizde kültür ve sanat alanındaki önemli bir boşluğu doldurmaktadır.  Bafra Ülkü Ocakları olarak dergimizi hem kurumsallaştırmak hem de dergimize süreklilik kazandırmak istiyoruz. Bu anlamda dergimize yazı ve görüşleriyle destek olan herkese teşekkür ederiz.

 İlteriş dergimizin bu sayısının kapak konusu Türk Dünyasının kanayan yaralarından biri olan Doğu Türkistan.  Yaşar Vural'ın kaleme aldığı "Gök Bayrak Yer Zindan" makalesinin ardından yine Türk dünyasının bir başka köşesini taşıdık bu sayımıza. Birol Kağıt, Güney Azerbaycan Türklerini konu alan bir yazı kaleme aldı. Dr. Hasan Oktay güncel bir olayı sayfalarımıza taşıdı: Mısır Türkiye ve Ortadoğu başlığını taşıyan yazının ardından Türk medeniyetinin sorunlarından birini, Ortak alfabe meselesini dergimizin sayfalarına Kürşad Atsız taşıdı. Erol Kağıt'ın İlteriş Kağan Destanı ve Kürşad, Recep Şen'in Türk Dünyasının Işığı Dede Korkut, Mahmut Yiğit'in Türk Gençliğine Örnek Bir Kişilik Ayaz, Yücel Tanay'ın Türkistan'da Emperyalist İşgalin İşaretleri yazıları da bu sayıda yer verdiklerimizden...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.