İLKADIM’DAN TİRİT GECESİ

İLKADIM’DAN TİRİT GECESİ

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediye meclisinde 35 milyon TL'lik kredi alma yetkisinin reddedilmesinin ardından AK Parti’li meclis üyelerine yönelik yaptığı “ihanet” söyleminin kızgınlığın refleksi olduğunu söyledi.

A+A-

İlkadım Belediyesi tarafından Yelken Kulüp’te 'Tirit Gecesi' düzenledi. Gecede basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Demirtaş, belediye meclisinde 35 milyon TL'lik kredi alma yetkisinin reddedilmesiyle ilgili olarak, "Biz kullanmak istediğimiz bu kredi ile belediyeyi ekstra bir yükün altına sokmayacağız. Biz kredi almadan da bu işleri yaparız. Ancak kurumun itibarı çok önemlidir. Belediyenin piyasadan alacağı var. Yatırım olması için gelirin olması lazım. Piyasadan alacağınızı bir anda toparlayamayacağımız için projelendirdik. Yapılacak olan işlerde nakit sıkıntısı çekilmemesi için kredi projesini önemsedik. Göreve geldiğimde belediyenin 44 milyon geliri, 77 milyon borcu vardı. Şimdi 60 milyon borcu, 85 milyon alacağı var. Buna göre 25 milyon TL alacağımız var. Benim kızdığım nokta budur. Siyaseten itiraz etmeleri beni çok rahatsız etmiyor" dedi.
AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığı'nın kendisine yönelik eleştirilerine değinen Başkan Demirtaş, "Beni tanımışsınızdır. Samimi bir insanım. İçimden geldiği gibi, o anki kızgınlığımın refleksiydi. Amacını aşmış olabilir. Bazen insanlar konuşurken maksadını aşan ifadeler kullanabilir. Bu millet bizi hizmet için seçti, hizmeti engellemeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. İnsan olarak bunu kabul etmiyorum” diye konuştu.
Geçen yıl meclis komisyonunda alımlarla ilgili düzensiz alım yapıldığı yönünde meclis raporunun olduğunu ve bu raporu genelge yaparak halkı uyardıklarını belirten Başkan Demirtaş, "Bir önceki yıl içinde meclis komisyonunda alımlarla ilgili düzensiz alım yapıldığı yönünde meclis komisyon raporu var. Biz bu rapor üzerine genelge yaptık. İnsanları uyardık. Böyle yanlış işler yapmayın. Yönetimde zafiyet diye bir şey yok. Boş konuşuyorlar. Bu insanlar benim getirdiğim insanlar değil. Arkadaşları da suçlamıyorum, bilgi eksikliği var. Siyaset ön plana çıkmış. Personele sıfırdan yeni baştan iş öğretiyoruz. Müfettişler var. Bizim her şeyimiz açık şeffaf. Gizli bir şeyimiz yok" şeklinde konuştu.
Gece, İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk’ün dua yaptırmasıyla son buldu. 
Düzenlenen geceye MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, ilçe kaymakamları, siyasi partilerin il başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, ilçe belediyelerinin başkan vekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, basın kuruluşlarının yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.