İlkadım Zabıta Ekiplerinden Fiyat ve Etiket Denetimi

İlkadım Zabıta Ekiplerinden Fiyat ve Etiket Denetimi

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, İlkadım ilçe genelinde hizmet veren bakkal ve marketlerde fiyat etiketi ve ürünlerin son kullanma tarihleri yönünde denetimi yaptı.

A+A-

İlkadım Belediyesi Zabıta Ekipleri, Koronavirüs dolayısıyla ürünlerin fiyatlarında artış yaparak haksız kazanç elde edilmesini engellemek amacıyla denetimlerini sürdürüyor. 

Zabıta marketlerdeki gıda ürünlerini mercek altına aldı.

Belediye Başkanı Necattin  Demirtaş'ın talimatı üzerine çalışmalarını sürdüren zabıta ekipleri büyük firma ve marketlerde fiyat ve etiketleri kontrol etti. Ekipler, markette rafları dolaşarak etiketleri inceleyip raftaki fiyat ile kasadaki fiyatın tutarlılığını, ürünlerin son kullanma tarihi ve gramajlarını denetledi. Zabıta ekipleri fiyat etiketlerinin yanı sıra Koronavirüsten koruma adına sosyal mesafe ve maske kullanımı yönünde afişleri işletme sahiplerine vatandaşın göreceği noktalara kapı girişlerine astırdı. Yerli ürünlerde logo olup olmadığını da kontrol eden ekipler raftaki etiket fiyatı ile kasadaki fiyat tutarsızlığı tespit edilen işletmelere, haksız kazanç elde girişiminden dolayı cezai işlem uyguladı.
 

“Sarı; Hassasiyet gösteren esnafımıza teşekkür ediyoruz”

Zabıta ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı:" Haksız kazanç elde etmek üzere çeşitli ürünlerde fiyat tutarsızlığı yapmak isteyenlere fırsat vermiyoruz. Ekipler, ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde bu çalışmalarını sürdürüyor. İşletmeleri, bakkalları ve marketleri belirli aralıklar denetleniyoruz. Denetimlerde fiyat etiketlerinin yanı sıra Koronavirüsten koruma adına uyarıcı afişleri işletmelere asıp yerli ürünlerdeki logoları da kontrol ediliyor. Ürünlere fahiş fiyatlar vuran veya yerli ürün logosu kullanmayan işletmelere gerekli cezai işlemler yapılıyor. Esnafların da bu hassasiyetleri göz önünde bulundurması gerekiyor. Misafirperverliğiyle, dürüstlüğüyle hak ve hukuk konusundaki titizliğiyle bilinen esnafımızın bu tarz bir girişimde bulunmayacağını umut ediyorum. Ancak her şeye rağmen bizler bu tür denetimleri devam ettireceğiz. Vatandaşların hakkını korumak boynumuzun borcudur.” dedi.

İlkadım Zabıta Ekiplerinden Fiyat ve Etiket Denetimi İlkadım Zabıta Ekiplerinden Fiyat ve Etiket Denetimi İlkadım Zabıta Ekiplerinden Fiyat ve Etiket Denetimi İlkadım Zabıta Ekiplerinden Fiyat ve Etiket Denetimi İlkadım Zabıta Ekiplerinden Fiyat ve Etiket Denetimi İlkadım Zabıta Ekiplerinden Fiyat ve Etiket Denetimi İlkadım Zabıta Ekiplerinden Fiyat ve Etiket Denetimi İlkadım Zabıta Ekiplerinden Fiyat ve Etiket Denetimi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.