İlkadım Belediyesi 7/24 Görevde

İlkadım Belediyesi 7/24 Görevde

Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüse karşı adeta savaş açan İlkadım Belediyesi 600’ü aşkın personeli ile 7 gün 24 saat görev başında.

A+A-

Her geçen gün artan vaka sayısını en az seviyede tutabilmek için Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan İlkadım’da, Belediye Başkanı Necatttin Demirtaş öncülüğünde Koronavirüse karşı topyekün bir savaş sürdürülüyor. İlçe genelinde temizlikten ilaçlamaya, bilgilendirmeden düzenlemelere kadar her alanda 600’den fazla personel ile özverili bir mücadele sürdüren belediye çalışanları diğer bir taraftan halkın evde kalması için görev başında olmaya devam ediyor. İlkadım’da virüsle etkisini kaybedene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Halkımızın sağlığını en üst düzeyde korumak için canla başla çalışan mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim” dedi.
Salgına karşı yürütülen mücadelede en önemli eksiklerden biri olarak belirlenen maskelerin üretilmesi için İlkadım Belediyesi Kültür Merkezlerinde eğitmenlik yapan usta öğretici ve kursiyerlerin gönüllü katılımı ile gerçekleştirilen proje ile üretilen koruyucu maskeler Koronavirüsü kapsamında görev yapan kamu çalışanlarına ücretsiz dağıtılıyor. 
65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı bulunan ve engelli vatandaşların evden çıkmadan ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Başkan Demirtaş tarafından oluşturulan Vefa Timi, 444 55 01 ve 0505 178 55 01 numaralı telefonlarla doğrudan yada valilik aracılığı ile belediyeye ulaştırılan taleplere anında cevap verebiliyor. 7 araç ve 30 personel ile vatandaşların taleplerini karşılayan Vefa Timi hafta sonu dahil mesai saati gözetmeden çalışıyor.
Günlük rutin temizlik işlerini 350 kişilik bir ekiple sürdüren İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde tüm ilçeyi sokak sokak ilaçlı ve köpüklü suyla yıkayarak dezenfekte etmek amacı ile 50 kişilik bir temizlik ekibi kuruldu. Gündüz ve gece olmak üzere çift vardiyada devam eden yıkama ve dezenfekte çalışmaları titizlikle yürütülürken cadde ve sokaklarda bulunan genel kullanım alanlarının ilaçlanması için ayrı bir ekip kuruldu. 
Yaşanılan zor günlerin disiplinli ve beraberlik içerisinde çalışılarak geride kalacağını belirten Başkan Demirtaş; “Bu zor günlerde önce sağlık diyerek insanüstü bir mücadeleyi ilçe genelinde sürdürüyoruz. Birçok çalışan izin kullanmak için talepte dahi bulunmadan görevlerini en iyi şekilde ve fedakarca sürdürüyor. Başta İlkadım olmak üzere şehrin ve hatta ülkeye böyle zor bir zamanda sağlayabilecek her faydanın büyük önemi olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle görev başından bir an bile ayrılmadan her birimiz üzerine düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bu süreç boyunca evde kal çağrılarına mümkün oldukça uyan hemşerilere ve özveri ile mücadeleye devam eden mesai arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

İlkadım Belediyesi 7/24 Görevdeİlkadım Belediyesi 7/24 Görevdeİlkadım Belediyesi 7/24 Görevdeİlkadım Belediyesi 7/24 Görevdeİlkadım Belediyesi 7/24 Görevdeİlkadım Belediyesi 7/24 Görevdeİlkadım Belediyesi 7/24 Görevdeİlkadım Belediyesi 7/24 Görevdeİlkadım Belediyesi 7/24 Görevde
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.