İdris Anarat Bafra'da

İdris Anarat Bafra'da

İdris Anarat yeni kitaplarının imza gününde sevenlerei ile bir araya geldi. Neyzen Tevfik’in hayatını anlatan kitapları ile gündeme gelen İdris Anarat, Gönül’ce ve Neyzen’ce kitaplarını Bafra Aslanlı konakta okuyucuları ile buluşturdu.

A+A-

Adris Anarat yeni kitaplarının imza gününde sevenlerei ile bir araya geldi.

Neyzen Tevfik’in hayatını anlatan kitapları ile gündeme gelen İdris Anarat, Gönül’ce ve Neyzen’ce kitaplarını Bafra Aslanlı konakta okuyucuları ile buluşturdu.

Neyzen’ce ve Gönül’ce kitaplarını, 12. Ankara Kitap Fuarında Göl Yayınları standında okurları ile buluşturan ve daha sonra, 21-22 Şubat tarihleri arasında Samsun Kitap Fuarıda, Samsun Yazarlar Derneği ve Edebiyat Nöbeti Dergisi standında söyleşi ve imza gününde kitaplarını Samsunlu okurlar ile bulturan Neyzen aşığı İdris Anarat, Ankara ve Samsun’dan sonra bugün Bafralı okurları ile Bafra Aslanlı Konakta bir araya geldi.
İmza gününe, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, Bafra GİAD Başkanı Alper Güngör, İş adamı Turğut Şahinol, Yazar Kemal Topuz ve çok sayıda okuyucu katıldı.

Programda konuşan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, arkadaşımız ve kardeşimiz İdris Anarat’ın böyle bir eser ortaya koyması çok anlamlı ve güzel. Uluslararası boyutta tanınan, bizim için çok önemli değeri olan ama köklerinin Bafra’da olaması Neyzen Tevfik’in böyle bir eserlerle anılması beni bu anlamda çok etkiledi dedi.
İdris Anarat ise, 1970’li yıllardan bu tarafa NeyzenTevfik’in hayatını araştırıyorum. bu kitapları yazmama vesile olan Neyzen Tevfik Kolaylı’nın kardeşi Şevki Kolaylı amcayı buradan anlamadan geçemeyeceğim diyerek şöyle devam etti. Bütün belgeleri, fotoğrafları kendisinden temin ettim ve bende o belgelere dayanarak bu iki kitabı sizlerin karşısına çıkarttık dedi.
konuşmaların ardından, imza gününe gelen misafirler İdris Anarat’ın kitaplarından şiirler okudular, haturalarını anlattılar.
imza günü kitapların imzalanması ve hatıra fotoğrafın çekinilmesinden sonra program son buldu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum