Hurşit Tulum'dan 19 Mayıs Mesajı

Hurşit Tulum'dan 19 Mayıs Mesajı

Bafra Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Hurşit Tulum,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Bafra Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Hurşit Tulum mesajında;

''Ulusal kurtuluş mücadelesinin ilk meşalesinin yakıldığı, yeni bir devlet ve millet olma yolunda atılan ilk adımın 103’ncü sene-i devriyesinde, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını, Türk gençliğince bayram olarak kutlanmak üzere gençlere armağan eden başta, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, şükran ve minnetle yâd ediyoruz, ruhları şad olsun.

Bizlerde kurtulan değil kurtaran şehrin insanları olarak,16 Mayıs 1919’da İstanbul Şişli’den Ordu Müfettişi olarak Kabataş rıhtımına gelen ve orada Bandırma Vapuruna binerek yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak kurtuluş meşalesini yakmasıyla başlayan bu kutlu yolun şehrinin insanları olarak, büyük mücadele verip, her karış toprağını kanıyla sulayıp, bedel ödeyerek şehadet şerbeti içen ecdadımıza söz veriyoruz ki;

19 Mayıs 1919’da Samsun’da doğan güneşin yılmaz bekçileri olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu olsun’’dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.