HÜKUMET MİLLİ EĞİTİM POLİTİKALARIYLA SINIFTA KALMIŞTIR….

HÜKUMET MİLLİ EĞİTİM POLİTİKALARIYLA SINIFTA KALMIŞTIR….

2013-2014 Eğitim-öğretim yılı yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen

A+A-

ordusuyla ders başı yaparken,eğitim sistemimizdeki  sorunların çözülmesi bir yana ,  

AKP’nin 10 yılı aşan iktidarında daha da kronik hale geldiğini üzülerek izliyoruz.Daha önceleri hükumet veya bakan değişikliklerinde temelden değiştirilen eğitim sistemimiz,artık aynı iktidarın aynı bakanı tarafından yaz boz tahtasına çevrilerek tam anlamıyla bir kaosa sürüklenmiştir.Saadet Partisi olarak,11. Yılındaki iktidara 11 madde ile tavsiyelerimizi ana hatlarıyla iletiyoruz;                                             

                           1) Okula başlama yaşında acilen eski uygulamaya dönülmelidir.Aynı sınıfta çok yaş farkı bulunan öğrenciler,öğretmenlerimizi zor durumda bırakmıştır.

                           2) Serbest kıyafet saçmalığını terk etmek lazımdır.Bakanlık şekilden çok,eğitimin özüne ve ruhuna yönelik düzenlemeler yapmalıdır.Sınav sayıları,sınav şekilleri,kıyafetin şekli ve rengi milli eğitimin temel sorunlarını çözmez.

                           3) Gerekli öğretmen atamalarının yapılarak,vekil öğretmen atamasına son verilmelidir.Aynı öğretmenler odasında,ancak farklı statüdeki öğretmenlerle verim alınamaz.

                           4) SBS’nin sadece adını değiştirmekle olmaz,köklü ve kalıcı bir sistem gerekir.Yeni sınav konsepti,müfredatın tüm ülkede eş zamanlı olarak aktarılmasının zorunlu olması aksamalara yol açacaktır.Bu durum bütün öğretmenleri standartlaştırırken iş yükünü artıracak,öğrenciler arasındaki öğrenme farklılıkları yok sayılacaktır.

                           5) 8. Sınıfta tek olan merkezi sınav,12’ye çıkarılmış olup,çoklu sınav sisteminde dershane ihtiyacı artacağından ,bu durum değişiklik gerekçesiyle çelişmektedir.Öğrenciler yine matematik merkezli ölçülerek,birçok özel yetenekli çocuk ,soru eşitliğine dayanan bir mekanizma ile yok sayılmaktadır.

                           6) Yapılan değişiklikler ,bütün tartışmalar dikkate alınarak son sistem değişikliği olmalıdır.Milli Eğitim Bakanlığının hata yapma lüksü kalmamıştır.AB müktesabatını esas alan bir müfredatla adam yetiştiremezsiniz.Sayın Başbakan’ın,’’dindar nesil’’arzuları bu müfredat ve sistemle gerçekleşmez.Sonuç ortadadır…

                           7) İkili okulların son bulması,aynı binada üç okul uygulamasının bitirilmesi elzemdir.

                           8) Milli Eğitimin en önemli sorunu,’’Her şeyi  öğreteceğiz derken,hiçbir şey öğretememektir.’’Dolayısıyla temel siyasetin ,ilk 4’ten sonra mutlaka çocukların ilgi ve yetenek alanlarına göre ayrılması,ileride yapacağı mesleğin altyapısını alması olmalıdır.

                           9) Her lisenin adının önüne ‘’Anadolu’’ibaresini  eklemek kalite getirmez.Anadolu liseleri anlamını kaybetmiştir.Teknik liselerin Anadolu kısmında iyi eğitim verilirken ,normal kısmında verilmiyor.Liseler bilimsel yöntemlerle kategorilere ayrılmalı,aynı derslerin verildiği liseler birbirinden farklı kategoride olmamalıdır.Böylece SBS kendiliğinden kaldırılmış olur.

                           10) Eğitimde coğrafi farklılıklar, şehir ve köy farlılıkları kaldırılmalı,her şehrin sosyetik semtlerinde en donanımlı okullar varken,dar gelirlilerin oturduğu semtlerde donanımsız okullar olmamalıdır.

                           11) Eğitim sistemimiz milli,manevi ve kültürel değerlerimize uygun hale gelmelidir.Bugünkü sisteme pagan ve putperest anlayış hakimdir.5.sınıflara  getirilen seçmeli dini dersler olumlu gibi gözükse de,içerik  ve uygulama açısından sadece kağıt üstünde kalmıştır.Yani bu işte ;’’el  işte görsün’’mantığıyla yapılmıştır.

                                         Tavsiyelerimizi ,KUTUP YILDIZI’yla  bitirelim;’’Bir milletin asıl gücü topu,tankı,parası değildir,bir milletin asıl gücü iyi yetişmiş,imanlı evlatlarıdır.’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.