Hocalı Katliamının 28. yılı

Hocalı Katliamının 28. yılı

Hocalı Katliamının 28. Yılında Barış Medya Grup Yönetim Kurulu başkanı Nihat Kale Bir Açıklama yayınladı Kale Açıklamasında, Hocalı Katliamı unutulmamalı" dedi.

A+A-

Nihat Kale, "Bundan 27 yıl önce, tüm dünyanın kahreden bir sessizliğe büründüğü bir gece, Ermeniler Azerbaycan’ın Karabağ bölgesini işgal ettiler. 26 Şubat 1992 günü, insanlık tarihinin en kara günlerinden biri yaşandı. İşgalciler, yalnızca bir gün içinde tümü savunmasız 63 çocuk, 106 kadın, 70 yaşlı olmak üzere 613 kişiyi katlettiler. Ayrıca, 487 kişi ağır yaralandı ve 1275 kişi ise rehin alındı. 

Nikat Kale, "Ermeniler yakaladıkları herkese işkence yaptı. Katliamı Ermenilerle ortaklaşa yapan Rusların Izvestiya gazetesi şöyle yazıyordu: “Çocukların kulakları, bir kadının yüzünün bir kısmı, kesilmiştir. Erkeklerin kafa derileri yüzülmüştür…”, “…Ben tepede yüzden fazla ceset gördüm. Bir erkeğin kafası kopartılmıştı…” Fransızların ünlü gazetesi Le Monde ise katliamı şöyle anlatıyor: “…Ağdam’daki yabancı gazeteciler, Hocalı’da öldürülmüş kadın ve çocuklar arasında kafa derisi soyulmuş, tırnakları sökülmüş insanlar görmüşler…” Bunlar bir aldatmaca, bir abartı değil; uluslararası tarafsız kaynaklarca tescillenmiş, tamamıyla belgeli gerçeklerdir. Ama ne yazık ki, tamamı kayıtlara geçirilmiş, tanıkları olan, fotoğrafları olan bir katliam için sözbirliği etmişçesine dünya ülkelerinden hiçbir tepki gelmemektedir. 

Kale, Ermenistan’ın Karabağ’ı işgali ile yaşanan dram, Hocalı ile de sınırlı değildir diyerek sözlerine şu şekilde devam etti, " İşgallerde toplam 20 bin Azeri Türk’ü şehit edilmiştir. 49 bin kişi yaralanmış; işgal, Azerbaycan’ı 60 milyar dolarlık ekonomik zarara uğratmıştır. Bugün Azerbaycan topraklarının beşte biri Ermeni işgali altında inim inim inlemekte, 1 milyon 200 bin Azerbaycan Türkü asırlardır yaşadıkları Karabağ’dan uzakta, adeta sürgün hayatı yaşamaktadır.

Türkiye Kamu-Sen olarak kanlı ellerin, insanlığın hafızasına küflü demirlerle kazıdığı soykırımın acısını bugün de iliklerimize kadar hissediyoruz. Ben bu vesileyle Hocalı Katliamında ölenlere rahmet diliyorum. Unutmadık, unutturmayağız.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.