Hayvanseverlerden Basın Açıklaması

Hayvanseverlerden Basın Açıklaması

Yalçın Köse- Bafra55.net / Bafra Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Harun Kutlu, "Köy ve Karayolu yakınlarına bırakılan sokak hayvanlarını hukuksal boyuta taşıyacağız." dedi.

A+A-

Bafra Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Harun Kutlu, İkiztepe Mevkinde 1 kişinin yaralandığı 1 köpeğinde telef olduğu trafik kazasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Sokak Köpeklerinin kazalara kurban edildiğini belirten Kutlu'nun yayımladığı basın açıklaması şu şekilde:

Sokak Hayvanlarınında İnsanlarında Hayatını Tehlikeye Atıyorlar

Bafra Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Çevre Belediyeleri ve bilinçsiz vatandaşlar tarafından şehir merkezinden uzak köylere ve Samsun- Sinop Karayolu üzerinde bulunan arazilere yakalanan sokak hayvanları salınıyor. Aç kalan sokak hayvanları köylülerin tavuk gibi kanatlı hayvanlarına zarar verirken köylülerde bu hayvanları vurarak yada çeşitli yollarla öldürüyor. Bunun yanı sıra Karayolları yakınına bırakılan köpekler karayoluna atlıyor yada karayolundan karşıya geçmek isterken, motorlu taşıtların altında ezilerek ölüyor.  Bu durum sokak hayvanlarının yanı sıra insan hayatınıda tehlikeye atıyor. Bu gün bu durumun bir örneğini İkiztepe Mevkinde gördük. Karayolu yakınlarına bırakılan bir köpek otomobil altında telef olurken başka bir otomobilinse bariyerlere çarpmasına neden olmuştur. Kazada bir kişi yaralanmıştır. Hayvan hayatlarına önem vermeyen kişiler insan hayatlarına damı önem vermiyor. Bu konunun takipçisiyiz ve bu konuyu hukuksal boyutlara taşımak için çalışma başlatacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.