HAYVAN SEVENLERDEN BAŞKAN ŞAHİN'E TEŞEKKÜR

HAYVAN SEVENLERDEN BAŞKAN ŞAHİN'E TEŞEKKÜR

Bafra Belediyesi’nin sokak hayvanları konusunda ki çalışmaları takdir toplamaya devam ediyor.

A+A-

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Bafra Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’nin yürüttüğü istişareler ve ortak çalışmalar ile pek çok proje hayata geçti.  Bafra Belediyesi bu kapsamda 2 adet otomatik mama makinesini hizmete sundu. Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde düzenlemeler yapıldı. Son olarak da afiş ve broşür dağıtımları gerçekleştirildi. Bafra Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Uğurcan Köse yapılan çalışmaların devam edeceğini ifade ederek Başkan Şahin’e gösterdiği duyarlılıklar nedeniyle teşekkür etti.

 

Belediye Başkanı Zihni Şahin ise; “Barınağımızda yüzlerce hayvanı barındırıyoruz, bakımlarını ve tedavilerini yapıyoruz. Şu ana kadar binlerce köpek kısırlaştırıp, aşıladık, küpeledik ve doğaya bıraktık. Bu çağdaş çalışmaları yapmasaydık, şu anda ilçemizde olandan 10 kat daha fazla sokak hayvanı olurdu. Sokak hayvanlarının en iyi şartlarda barınağımızda kalmaları için de elimizden geleni yapıyoruz. Sokak hayvanları için yeni bir projeyi hayata geçirdik. Onlar için ilçemizin değişik noktalarına mama matik koyuyoruz. Bu projeye ilk etapta iki adet otomatla başladık. Zaman ayarlı besleme otomatlarımız günün belirli saatlerinde dışarı hazneye mama atacak. Sifonlu su sistemi sayesinde sokak hayvanlarının sürekli suları olacak. İlerleyen zamanlarda her mahallede uygun alanlarda en az 1 adet otomat kurmayı hedefliyoruz. Otomatlar elektriği güneş panelinden alıyor. Bu nedenle hiçbir enerji aksaklığı da yaşanmayacak ve otomatın çalışmasını engellemeyecek. Sokak Hayvanları Rehabilite ve Bakım Merkezinde görevli ekibimiz de her gün mama kontrolü ve takviyesini gerçekleştirecek. Amacımız sokak hayvanları için de en iyisini yapmaktır. Sokak hayvanlarını sahiplenilmesi, aşılanması ve küpelenmesi ile onlara zarar verilmemesi konularında çalışmalar yapmaktayız. Bu konuda topum ile birlikte olmak bir farkındalık uyandırmak için el ilanları dağıtımı yapılıyor, afişler asılıyor, sosyal medyada bunları paylaşıyoruz. Derneğimizin üyeleri bu çalışmaları yürütüyor biz de her türlü destek veriyoruz.“ dedi.

baskan-sahin’e-hayvanseverlerden-tesekkur2.jpgbaskan-sahin’e-hayvanseverlerden-tesekkur5.jpgbaskan-sahin’e-hayvanseverlerden-tesekkur3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.