Hayvan Şebekesi Samsun'a Dadandı

Hayvan Şebekesi Samsun'a Dadandı

36 yıldır hayvan alım-satımı yapan besici Mevlüt Ceylan'ın, 550 bin lira dolandırıldığı öne sürüldü. Ceylan, başvurmadığı makam kalmamasına rağmen derdini bir türlü anlatamıyor.

A+A-

Samsun'a dadanan hayvan şebekesinin başka bir mağduru Havza ilçesinden çıktı. 

Samsun, son dönemde dolandırıcıların hedefi haline geldi. Başka illerden gelen  ve besicileri hedef alan dolandırıcılar, hayvanlarını dolandırıcılık yöntemiyle çalıyor. Dolandırıcılar ilk başta güven vermek için bir süre ticaret yapıyor ya da paranın bir miktarını veriyor. Hayvanları aldıktan sonra da sırra kadem basıyor. 

Samsun'da dolandırıcıların son kurbanı, Havza ilçesinde 36 yıldır hayvan alım-satım işi yapan Mevlüt Ceylan oldu. Hayvanları iki parti şeklinde alınan Ceylan'ın, 550 bin lira dolandırıcılar tarafından dolandırıldığı öne sürüldü. Başından geçen olayı gazetemize anlatan Ceylan, Samsun'a dadanan hayvan dolandırıcılarının benzer yöntemi kullanarak ilk etapta kendisine güven vermek için ticaret yaptığını, daha sonra da bir miktar para verdiklerini söyledi. 

DOLANDIRICILARI BULDULAR 

İlk parti malda 56 bin liralık malının dolandırıldığını söyleyen Ceylan, ikinci aşamada kefil olduğu kişilerin de 550 bin lira değerinde kuzularını dolandırıcılara kaptırdıklarını anlattı. Dolandırıcıların yaptıkları araştırma sonucu Sinop Türkeli'de bulunduğunu tespit ettiklerini anlatan Mevlüt Ceylan, başından geçenleri anlattı. 

YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİ VAR 

Ceylan, "Bize tanıdığımız ve bildiğimiz kişiler aracılığı ile ulaştılar. İlk etapta 30 tane kuzu verdik. Kesimhanede paramızı alma aşamasında, hayvanları alıp kaçıp gitmişler. İkinci aşamada ise 23 arkadaşımızın toplamda 550 bin liralık kuzularını verdik. Bu satışta ben kefil oldum. Bunlar önce ticaret yaptılar bizimle, ardından da satış öncesinde bir miktar para ile bizlere güven sağladılar. Daha sonra yaptığımız araştırmada ise bize belirttikleri isimler ve yerler hep sahte. Bunların Sinop Türkeli'de olduğunu öğrendik. Birisi Giresunlu İ.G, diğeri de Gümüşhaneli B.F. Bunların şebeke olduğunu düşünüyorum"dedi. 

İFLAS ETTİM SAĞLIĞIM BOZULDU 

Dolandırıldıktan sonra sağlığının bozulduğunu söyleyen Mevlüt Ceylan, bankalar ve kefil olduğu kişilerle icralık duruma düştüğünü söyledi. Ceylan, "Şeker ve kalp hastası oldum. Sağlığım bozuldu. Benden aldıkları malları dolandırıcılar sattı. O kadar yere başvurduk, ama dolandırıcılar ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Vali Yardımcısı'na gittik, derdimizi anlatmaya o bizi yardım fonuna gönderiyor. Bizim ocağımız sönmüş, geceleri uyuyamıyorum. Bu dolandırıcıların yakalanmasını ve adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. Şu anda dolandırıcılar ifadeye bile çağrılmadı. Bu konuyu Adalet Bakanı'na kadar Cumhurbaşkanlığı'na kadar götüreceğim.  Ciğerim yanıyor "diye konuştu. Mevlüt Ceylan, iki ayrı dolandırıcılık olayı ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Samsun'un Havza ilçesinde 36 yıldır hayvan alıp satan Mevlüt Ceylan, son dönemde kente dadanan dolandırıcıların kurbanı oldu. Ceylan, dolandırıcıların yargı önünde hesap vermesini istiyor. 

Mevlüt Ceylan, iki ayrı dolandırıcılık olayı ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ceylan, kefil olduğu kişiler ve bankaların icraları ile boğuşuyor.

Besiciler birbirlerini uyarıyor 

Havza'da besiciler, dolandırıcı olduğu iddia edilen ve kendilerini mağdur eden kişilerin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşarak, bu kişilere hayvan verilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor.

Kaynak:Halk Gazetesi

hayvan-sebesi-samsuna-dadandi.jpghayvan-sebesi-samsuna-dadandi-001.jpghayvan-sebesi-samsuna-dadandi-002.jpghayvan-sebesi-samsuna-dadandi-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.