Haydi Bafra! Evden Kur'an okuma seferberliği başlıyor

Haydi Bafra! Evden Kur'an okuma seferberliği başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla uzaktan eğitimle gerçekleştirilecek Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı hazırladı.

A+A-

Konu hakkında İlçe Müftüsü Sayın Necmettin Kayar şunları ifade etti:
“Bu zamana kadar Kur’an-ı Kerimi öğrenme imkanı bulamamış ve salgın hastalık dolayısıyla evlerimizde bulunduğumuz bu günlerde 14 yaş ve üstü vatandaşlarımıza yönelik olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı uzaktan eğitimle “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” programının hayırlara vesile olmasını yüce Allah’dan niyaz ediyorum. Kur’an öğrenmek isteyen vatandaşlarımız için çok faydalı olacağına inanarak vatandaşlarımızı bu programa katılmaya davet ediyorum. Program 2 tur şeklinde haftada 3 gün, günde 2 saat olarak uygulanacaktır. Programın 1. turu 28 Aralık 2020 başladı. Birinci tura başvuramayanlar için İkinci tur başvuruları 4 – 17 Ocak 2021 tarihleri arasında alınacak ve dersler 11 Ocak’ta başlayıp 7 Mart 2021’de sona erecektir. Programın, bay-bayan faklı gruplar olmak üzere Müftülüğümüz personelinden görevlendirmeler yapılarak işlenmesi sağlanacaktır.” dedi.

Ayrıca engelliler için seçeneklerin de oluşturulduğu programa, Braille okumayı bilen görme engelliler ile işitme engelli vatandaşlar da başvuru yapabilecek.Görme engelli vatandaşların durumlarını gösteren bir raporla başvurmaları halinde “Braille Kur’an-ı Kerim Elif-Ba’sı” ücretsiz olarak adreslerine gönderilecek. İşitme engelli vatandaşların eğitimlerinde ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından işitme engelliler için özel hazırlanan Elifba cüzü kullanılacak. Programa kayıt yaptıran işitme engelli vatandaşlar, “https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/Documents/Elif-ba.pdf” linki üzerinden kitabın PDF formatına ücretsiz olarak erişilebilecek. 
Başvuruları aşağıdaki linklerden yapabileceğiniz gibi Bafra müftülüğüne başvurarak ta  yaptırabilirsiniz. 

https://www.diyanet.gov.tr/tr-TR

https://dibbys.diyanet.gov.tr/ehys/OgrenciKursBasvuru.aspx

Bafra Müftülüğü iletişim:  0362 543 16 72

whatsapp-image-2021-01-06-at-13-17.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.