Havza’ya 25 Milyon liralık tatlı yatırım

Havza’ya 25 Milyon liralık tatlı yatırım

Havza ilçesinde Havza Organize Sanayi Bölgesinde tatlı ve börek üretimi yapacak iki firmaya yer tahsisi yapıldı. Havza’da yapılacak baklava fabrikası Türkiye’nin en büyüğü olacak.

A+A-

25 milyon lira tutarında iki ayrı yatırım için Havza Ticaret ve Sanayi Odası Havza Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda Kaymakam Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza TSO Başkanı Erkan Acar ve yatırımcılar Tatcen Gıda Sahibi Ali Turhan ile Acun Baklava Gıda Yetkilisi Gülten Tezol arasında atılan imzalarla iki firmaya toplam 10 bin 700 metrekarelik arsa tahsisi yapıldı.

 Bir yıl içerisinde üretime başlayacak yatırımlarda  ilk etapta 250 kişi iş başı yapacak. Fabrikalar tam kapasite çalıştığında bu sayı bin 250 kişiyi bulacak.

Yapılan imza töreninde konuşan Kaymakam Metin Yılmaz, Havza Organize Sanayi Bölgesine yatırımcılar tarafından ilginin her geçen gün arttığını belirterek, “İnşallah Havza önümüzdeki yıllarda istihdam sorununu çözmüş ve göç alan bir ilçe olacak. Bizim için tahsis yapmaktan önemlisi yatırımını bir an evvel hayata geçirecek ve istihdam sağlayacak yatırımcılar yer tahsisi yapmak. İlk firmamız üretime başladı. Kısa süre sonra diğer firmalarımızda üretime başlayarak istihdam sağlayacaklar. İlçemize, Samsunumuza, Ülkemize hayırlı olsun.” dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise; “OSB’miz konumu ve içerisinden geçen demiryolu ile yatırımcılar için önemli avantajlar sağlamakta. Bu imkânların daha iyi hale gelmesi için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Organize Sanayi Bölgesinde kurulan fabrikalar ilçemizin geleceği. İlçemize gelen yatırımcılara bu bilinç ile yaklaşıyoruz. Pandemi ortamında üretime ve istihdama destek olacak büyük yatırımlara imza atan firmalarımızı kutluyorum.” Dedi.

Havza TSO Başkanı Erkan Acar’da “Bu iki firmamız ilçemizde 25 milyon liralık yatırım yapacaklar ve ilk etapta toplam 250 kişi istihdam sağlayacaklar.  Her iki firmamızda eylül ve ya ekim ayında yatırımlarına başlayacak ve 1 yıl içerisinde yatırımlarını tamamlayarak iş başı yapacaklar. Hayallerimiz gerçek oluyor. İnşallah Havza kısa sürede kendi kabuğunu kıracak ve büyüyen, gelişen bir ilçe olacak.”dedi.

Tatcen Gıda Sahibi Ali Turhan, “Firmamız şu an 4 bölge üretim yapmakta. Burada 10 milyon liralık bir yatırım yapmayı planlamaktayız. Amacımız bir yıl içinde üretime geçmek. Tüm imalathanelerimizi burada toplamak ve burayı üretim merkezimiz yapmak. Hedefimiz ilk etapta 100 kişi istihdam etmek. Tam kapasite çalıştığımızda 500 kişi iş sahibi olacak.  Şuan 35 ile ürün sevk etmekteyiz. Yine burada kurulacak fabrika ile kendi markamız olan Tatlı Center satış zincirimiz ülke genelinde bin 500’e çıkartacağız ve 2 bin istihdam da bu şekilde sağlayarak ülke ekonomimize can verme gayreti içerisinde olacağız. ” Dedi.

Acun Baklava Gıda Yetkilisi Gülten Tezol ise;“ Baklava üretimi yapacağımız fabrikamıza için 15 milyon liralık yatırım yapacağız. İlk etapta 150 kişi istihdam etme amacındayız. Bu sayı 750’ye kadar çıkacak.. Burada günlük 40 ton baklava imal etmeyi hedeflemekteyiz. Yapılacak bu yatırım ile Havza ülkemizin baklava üretim merkezi haline gelecek.  Hedeflerimizden biri kaliteli baklavayı ucuz fiyata hem halkımıza hem de ihraç yaparak yurt dışındaki baklava severlere ulaştırmak” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.