Havza Buğday pazarı başkanı desteklerden memnun

Havza Buğday pazarı başkanı desteklerden memnun

Havza Buğday Pazarı Başkanı Gedik ; “Çiftçi ve esnaf destekleme artışından memnun”

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu gübre ve hububat ürünlerine verilen destekteki %100  artışı, Havza Buğday Pazarı tarafından heyecan ve sevinçle karşılandı. Havza Buğday Pazarı Derneği Başkanı Sencer Gedik; “Bu müjdenin en önemli farkı geçmiş dönemi de kapsıyor olması.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu gübre desteği %100  artış ile buğday, arpa, yulaf ve çavdarda dekar başına 8 TL olan gübre desteği 16 TL olması üzerine Havza Buğday Pazarı tarafından heyecan ve sevinçle karşılandı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan  Havza Buğday Pazarı Derneği Başkanı Sencer Gedik, “Son zamanlardaki artış dünya genelindeki ham madde fiyat artışından kaynaklıdır.  Fiyat artışları neden ile çiftçimiz toprağına yeteri kadar gübre atamıyordu. Bu da çiftçimizi zor durumda bırakmaktaydı Gübre desteklerinin artması gerektiğini bir gerçekti. Desteklemelerde yapılan artışlar bu bağlamda önem arz ediyor. Cumhurbaşkanımız desteklerin yüzde 100 arttığını açıkladı. Yükselen girdi maliyetleri karşısında Bakanlığımızın gerekli müdahaleyi yapması gerektiğini düşünüyorduk. Desteklerin artması çiftçiyi bir nebze de olsa rahatlatacaktır. Desteklerin 2 katına çıkması bizi sevindirdi.” Dedi.

Havza Buğday Pazarı Derneği Başkanı Sencer Gedik; “ Gübre Desteği %100 Artırıldı. Buğday, arpa, yulaf ve çavdarda dekar başına 8 TL olan gübre desteği 16 TL oldu. Organik ve organomineral gübre desteği ise dekar başına 10 TL’den 20 TL’ye çıkarıldı. Özetle her 100 dekar için çiftçi hesapladığından 800 lira fazla alacak.” Dedi.

Havza Buğday Pazarı Derneği Başkanı Sencer Gedik; “Gelen destekleme artışları 2020 desteklerine de yansıyacak. Normal şartlarda açıklanan bu rakamları bir sene sonra alınır.  Bu müjdenin en önemli farkı geçmiş dönemi de kapsıyor olması.  Çiftçimiz yeterli ve dengeli gübre kullanmaya özen göstermeli. Desteğin yüzde yüz artmış olması sevindiricidir. Çiftçiler olarak üretmeye ve ülkemize güvenmeye devam edeceğiz, emeğin kıymetli olduğunu biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.