Hastanelerde Sistem Çökünce Valilik Duruma El Koydu

Hastanelerde Sistem Çökünce Valilik Duruma El Koydu

Samsun'da kamu hastanelerinde hasta bilgi ve randevu işlemlerini koordine eden sistemin ikinci defa çökmesi üzerine Tabip Odası Başkanı Erkan Vali Kaymak'a çağrı yapmıştı. Vali Kaymak duruma el koydu.

A+A-

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü, kamu hastanelerinde randevu ve hasta kayıtlarının tutulduğu 'Web Tabanlı Merkezi Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Hizmet Alımı' için, Nisan ayında ihaleye çıkmıştı. Yüklenici firma 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle önce ilçe hastanelerinde, sonrasında merkez hastanelerinde sistemi devre aldı. 

TABİP ODASI ÇAĞRI YAPMIŞTI 

Ancak sistem Mayıs ayında çökmüş, büyük bir mağduriyete yol açmıştı. Aynı sistemin ikinci kez çökmesi vatandaşları isyan ettirirken, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, sorunun çözümü konusunda adım atması için Samsun Valisi Osman Kaymak'a çağrı yapmıştı. 

ALTERNATİFLER MASADA 

Bu çağrı üzerine Samsun Valisi Osman Kaymak, duruma el koydu. Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Kaymak, "Alternatif çözümler araştırılıyor. Sorun yaşandığı anda bu alternatif devreye girecek ve mağduriyet oluşmayacak "dedi.

Kaynak: Hedef Halk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum