HASAN BASRİ KURT’TAN MÜJDE

HASAN BASRİ KURT’TAN MÜJDE

Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, vatandaşların merakla beklediği “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması” yasası hakkında TBMM’de açıklamalarda bulundu.

A+A-

Milletvekili Kurt yaptığı açıklamada, “30 Haziran ve öncesine ait vatandaşlarımızın devlete olan borçlarının yeniden yapılandırılacağının müjdesini vermekten mutluluk duyuyorum. Milletimizin bir beklentisini daha hayata geçirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kanun kapsamında;

Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Özel İdareleri, Belediyeler, Büyükşehir Belediyeleri ve Su ve Kanalizasyon İdareleri, TOBB, TÜRMOB’un alacaklı olduğu vergiler ve vergi cezaları, Trafik Para Cezaları, Askerlik, Seçim, Nüfus Para Cezaları , Karayolu Taşıma Kanuna göre kesilen cezalar,  Karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar, RTÜK, Öğrencilerin Yurt-Kur’a olan ve vergi dairelerince takip edilen öğrenim katkı kredisi ve borçları yeniden yapılandırıp, taksitlendirilebilecek.” İfadelerinde bulundu.

 Kesinleşmiş kamu alacaklarının ana tutarından vazgeçilmediğini belirten Milletvekili Kurt, “Bu asıllara uygulanan gecikme faizleri, gecikme zamları veya gecikme cezaları yerine ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) esas alınarak belirlenecek tutar ödenecek.” Dedi.

Gümrük vergilerinde ise asıllarına bağlı olmaksızın kesilen idari para cezaları ile Kabahatler Kanununun iştirak hükümleri nedeniyle kesilen idari para cezalarının %50’si tahsil edilmeyeceğini vurgulayan Milletvekili Hasan Basri Kurt, “Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanan idari para cezalarının %50’sinin de ödenmesi halinde cezaların bakiyeleri silinecektir.” Dedi.

Ticari işletmeleri yakından ilgilendiren bir düzenlemenin de kanun kapsamına alındığını ifade eden Milletvekili Hasan Basri Kurt, “Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymetler ile diğer sermaye piyasası araçlarını, 31 Aralık 2016’ya kadar ülkemize getirenler, bu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecekler. Mükellefler Türkiye’ye getirdikleri varlıkları işletmelerine dahil edebilecek veya çekebilecekler.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.