"Hanlı Pazarda" Afrin Çoşkusu

"Hanlı Pazarda" Afrin Çoşkusu

Okuklu Holding Baküde “Afrin Zaferi”ni kutladı

A+A-

28 mart'ta Bakü'de "Okuklu Holding" Yönetim Kurulu başkanı Yılmaz Okuklunun girişimiyle "Hanlı Pazar" Ticaret Merkezi'nde "Bayrağını al gel! Türkiye'yi seven gelsin"! Sloganları altında “Afrin Zafer Festivali” yapıldı.
Festivale Azerbaycan ve Türkiye'nin devlet yetkilileri, Milletvekilleri, diplomatik misyon temsilcileri, sivil toplum örgütleri, medya temsilcileri ve toplumun tanınmış simaları katıldı.
“Afrin Zafer Festivali” sunucu Ülker Piriyeva ve Yusuf beyin “Selam Türkiyem” şiiri ile açık ilan edildi. 
Ardından Afrin şehitleri ruhu sükutla anıldı. Sonra Türkiye ve Azerbaycan Cümhuriyyeti istiklal marşları okundu. 
Azerbaycan ve Türkiye Cümhuriyyetleri iktisadi münasebetlerinin daha da kuvvetlenmesi adına daima deyerli işler gören "Okuklu Holding" Yönetim Kurulu başkanı Yılmaz Okuklu konuşmasında Türkiye Cümhuriyyeti Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı harekatında kazandığı Afrin Zaferini kutlamak adına Baküde “Hanlı Pazarda” yapılan bu etkinliğin Türkiyeye destek bir addım olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin büyük tarihi olduğunu bildirdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün "Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimiz", Azerbaycan halkının milli lideri Haydar Aliyev'in "Biz bir millet iki devletiz" ifadesi günümüzde Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin içeriğini ve yönünü net gösteriyor diye ifade etdi. Cümhuriyyetlerimiz adına yapılan tüm bu güzel işlerin Türk halklarının birliğinin ve dayanışmasının önemi olduğunu vurguladı.
EkoAvrasya Yönetim kurulu başkanı Hikmet Eren Okuklu Holdingin Azerbaycan adına yaptığı “Afrin Zaferi” kutlamasının kardeş devlet adına atılan değerli bir adım olduğunu söyledi. Kendini vatandaş zanneden bir kimse Vatanın derdine yabancı kalamaz! Gerçek namuslu, gerçek vatansever insan ailesini kendisinden, vatanını ailesinden, insanlığı ise Vatanından yüce tutmalılar. Hikmet Eren aynı zamanda, Okuklu Holdingin sürekli Türkçülük adına yaptığı çalışmalarda önemli projelere imza atdığını da bildirdi.
Toplantıda Azerbaycan Milletvekilleri Adil Aliyev, Agil Abbas ve Ganire Paşayeva konuşma yaparak açıklamada, Azerbaycan-Türkiye ilişkileri bölgede barışın, kalkınmanın sağlanmasına hizmet ediyor diye bildirdiler. Bu gün Azerbaycan da terörden sıkıntı çekiyor. Kaç yıldır, Azerbaycan Ermenistan tarafından teröre maruz kalıyor. Fakat uluslararası camianın ikili politikayı bugün dünyada terörün genişlemesine neden olur. Bizim de ermeni bölücüleri mücadelemizin amacı hem topraklarımızı teröristlerden kurtarmak, hem de bölgede istikrarı ihya etmektir", diye konuşmalarda vurgulandı. 
Azerbaycanlı millet vekilleri Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyinde "Zeytin dalı" adı altında teröristlere karşı gerçekleştirdiği operasyonun öneminden bahsederek kardeş ülke hiçbir zaman toprak bütünlüğüne zarar gelmesine göz yuma bilmez diye belirtdiler. Türk ordusu uluslararası terörizme karşı mücadele eder ve Azerbaycan tüm konularda olduğu gibi bu haklı davasında da kardeş ülkenin yanındadır diye bildirdiler.
"Ekoavrasya" İstişare Konseyi başkanı Feramüz Üstün, Türkiye Cümhuriyyeti Büyük Millet Meclisi üyeleri Mehmet Altay, Reşit Polat Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyon teröre karşı mücadeledir, Türkiye hükümetinin beyan ettiği gibi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen "Zeytin dalı" operasyonunun amacı Türkiye'nin sınırlarının güvenliğini sağlamak, bölgedeki terör tehlikesini etkisiz hale getirmek ve bölgede yaşayan sivil insanları terör saldırıları ve tehditlerinden korunmak amacı taşıyor diye belirtdiler. 
Festivalde yurtseverlik ruhunda şarkılar, danslar, Türkiye'nin eski geleneklerini yansıtan kültür örnekleri yayımlandı.
Festivalın sonunda "Okuklu Holding" Yönetim Kurulu başkanı Yılmaz Okuklu iki Cümhuriyyet adına gösterdği hizmetlere gore Vatan adına “Fahri Vatandaş” ödülüne layık görüldü.

Kaynak:Ülker Piriyeva

hanli-pazar-da-afrin-zaferi-coskusu.jpgulkerpiriyeva2.jpgulkerpiriyeva3.jpgulkerpiriyeva4.jpgulkerpiriyeva5.jpgulkerpiriyeva6.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.