Hamidiye Anadolu İmam Hatip lisesi Alaçam ve Yakakent'te

Hamidiye Anadolu İmam Hatip lisesi Alaçam ve Yakakent'te

"Ne varsa Çevremizde Onlar Yüreğimizde" adlı proje kapsamında Samsun'un 17 ilçesini tanıtma hedefiyle bu pazar günü Alaçam ve Yakakent ilçelerimizin tarihi turistik ve ekonomik özellikleri tanıtıldı.

A+A-

Proje sorumlusu Coğrafya öğretmeni Mehmet Bakır "Belirlediğimiz öğrencilerimizle birlikte önce Alaçam ilçemizde yeni faaliyete geçen Alaçam Köy Ürünleri Pazarı hakkında Sayın Burhan Kuru dan bilgi aldık. Pazarda marmelatlar, köy tavuğu yumurtası peyniri ve mevsimsel sebzeler, çevredeki köylerden gelenler tarafından satışa sunuluyor. Gözleme ve kahvaltılık tabaklarla isteyenlere çam ağaçlarının altında piknik havasında servis yapılıyor.
Alaçam nüfusunun yaklaşık yarısından fazlası mübadele sonucu ülkemize gelmiş.  Tarihi bir ev restore edilerek Mübadele Müzesi haline dönüştürülmüş, öğrencilerimizle birlikte bu müzeyi müze görevlisi sayın Hürkan Uyar beyin rehberliğinde tanıdık. Öğrencilerimizin ilgisini en fazla Gulcemal adlı gemi çekti. Gulcemal gemisi mübadele ile  gelenleri Samsun limanına getiren gemi. Müze 7 gün hizmet veriyor. Müzeye ilgili geniş bilgiyi samsunkulturturizm müdürlüğünün resmi sitesinden öğrenebilirsiniz.
Alaçam ilçe merkezinden sahil kısmına indik ve Geyikkoşan mesire yerini, Geyikli baba efsanesini öğrencilerimize aktardık. Alaçam ilçemizin temiz sahilinde ufak bir gezinti yaptık.
Samsun'un en batısında bulunan ve merkez ilçeleri hariç denizle iç içe olan tek ilçesi Yakakent e geçtik burada Şehir gezisi yapan öğrencilerimiz ilçenin önemli alanlarından Yakakent limanına giderek Yakakent limanının öneminden bahsettik. Yakakentte ayrıca Balık yemi, balık unu yapılan tesislerinde tanıyan öğrencilerimizle yeşilin ve mavinin buluştuğu Çamgölü piknik alanında temiz hava eşliğinde evlerde hazırlanan yiyeceklerden yedik"dedi. 
Sonuç olarak öğrencilerimiz sınav sonrasında baharın gelişini doğada gözlemledi, Samsun'un iki önemli ilçesini tanıyarak zihinlerine unutulmaz anları kaydettiler. 
Bu proje kapsamında şuana kadar 19 Mayıs, Bafra, Ladik, Alaçam ve Yakakent ilceleri tanıtılmış oldu.

TEŞEKKÜR
Proje sorumlusu Mehmet Bakır "Bu projede bize araç ve şoför desteği veren 19 Mayıs Belediye Başkanlığına, projemizi destekleyen okul müdürü Murat Karaca'ya, Meslek dersleri öğretmenleri Sayın İsmail Hakkı Yıldız'a, Ertugrul Çirak'a  öğrenci velilerimize ve gezilerimiz boyunca uyum içerisinde olan değerli öğrencilerimize teşekkür ederim."dedi.

alacam-ve-yakakentte.jpg

hamidiye-anadolu-imam-hatip-lisesi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.