HAFTAYA BAKIŞ 14. HAFTA

HAFTAYA BAKIŞ 14. HAFTA

Liderliğin bir kez daha el değiştirdiği Süper Lig’de bu hafta neler olduğuna geçmeden önce haftanın önemli gelişmelerine de bir göz atalım istiyorum.

A+A-

Bu haftanın hiç kuşkusuz en önemli olayı Trabzonspor’un yeni başkanını seçmesiydi. Yapılan kongrede 3 bin 61 oy alan Muharrem Usta en yakın rakibi Celil Hekimoğlu’nun 3 bin 49, mevcut başkan İbrahim Hacıömeroğlu’nun ise bin 40’ta kalması ile Trabzonspor’un 16. başkanı oldu. Böylece Trabzonspor’da farklı kişiliği ve ilginç çıkışları olan İbrahim Hacıömeroğlu dönemi de kapanmış oldu. Yeni başkanın en önemli vaadi ise hiç kuşkusuz gelecek sezon takımı başına Mircea Lucescu’yu getirme sözüydü. Trabzonspor’un yeni başkanına başarılar diliyorum.

*

Bu haftanın bir diğer önemli olayı da Türkiye Kupasında grupların belli olmasıydı. A grubunda Medipol Başakşehir, Şanlıurfaspor, Bandırmaspor ve Amed Sportif mücadele edecek. B grubunda Bursaspor, Eskişehirspor, Boluspor ve Büyükçekmece Tepecikspor mücadele edecek. C grubunda Beşiktaş, Karabükspor, 1461 Trabzon ve Sivas Belediyespor mücadele edecek. D grubunda Mersin İdman Yurdu, Çaykur Rizespor, Bucaspor ve Aydınspor mücadele edecek. E grubunda Galatasaray, Akhisar Belediyespor, Karşıyaka ve Kastamonuspor mücadele edecek. F grubunda Trabzonspor, Gaziantepspor, Adanaspor ve Nazilli Belediyespor mücadele edecek. G grubunda Torku Konyaspor, Kayserispor, İnegölspor ve Etimesgut mücadele edecek. H grubunda ise Fenerbahçe, Antalyaspor, Giresunspor ve Tuzlaspor mücadele edecek. İlk karşılaşmalar 15-16-17 Aralık tarihlernde oynanacak.

Bu hafta neler oldu.. Galatasaray Mustafa Denizli ile Bursaspor karşısında 3-0 gibi net bir skor ile ilk galibiyetini kazandı. Beşiktaş zorlu geçen maçta Kayserispor’u deplasmanda 2-0 yenerek liderliği bir hafta aradan sonra geri aldı. Fenerbahçe 60 dakikasını 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldığı maçta Gaziantep deplasmanından 2-2 beraberlikle ayrılarak hem puan hem de liderliği kaybetti. Trabzonspor haftanın kapanış maçında Eskişehirspor’u 3-1 mağlup ederek hem rahat bir nefes aldı hem de yeni başkanlarına hoşgeldin hediyesi verdi. Öyleyse başlayalım..

*

Mustafa Denizli ile geçirdiği zor günleri atlatmayı hedefleyen ve şampiyonluk yolundaki mücadelesinden kopmak istemeyen Galatasaray bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde Bursaspor’u ağırladı. Ligde üst üste aldığı başarısız sonuçlara bir son vermek isteyen sarı kırmızılılar maça hızlı başladılar. Lukas Podolski, Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz ile ataklar geliştiren Galatasaray’a Bursaspor Balazs Dzsudzsak, Tomas Necid ve Bakaye Traore ile karşılık verirken her iki takım da ilk 45 dakikada topu ağlarla buluşturamaya muvaffak olamadı. İkinci yarıya da hızlı başlayan Galatasaray bunun meyvelerini de oyunun son bölümünde topladı. 68. dakikada Galatasaray gündeminden bir türlü düşmeyen oyuncusu Sabri Sarıoğlu’nun kafa ile yaptığı asisti Lukas Podolski’nin göğsüyle düzeltip sol ayağıyla dönerek yaptığı vuruşun ağlarla buluşmasıyla 1-0 öne geçti. 80. dakikada ise Burak Yılmaz’ın vuruşunun Yasin Öztekin’e pas olması sonucunda altı pas içerisinde Yasin’in yaptığı vuruş ile skor 2-0’e geldi. Dakikalar 90’ı gösterdiğinde ise Lukas Podolski’nin iki oyuncudan sıyrılarak şık bir ara pasıyla Burak Yılmaz’ı buluşturduğu topta Burak ceza sahası içerisinde sol ayağıyla çektiği

şutla takımını 3-0 öne geçiren isim oldu. Karşılaşmada başka gol olmazken Galatasaray bu zorlu mücadeleyi 3-0 gibi net bir sonuçla rahat kazanmasını bildi ve böylece puanını 26’ya yükseltirken 4. sıradadaki yerini korudu. Bursaspor ise 15 puanda kaldı ve bu haftayı 13. sırada tamamladı.

*

Beşiktaş bu hafta Kayserispor deplasmanındaydı. Kayseri Kadir Has Stadı’nda oynanan mücadelede maça hızlı başlayan Beşiktaş üstüste ataklarla golü kovalarken aradığı golü maçın henüz başında 12. dakikada golcü oyuncusu Mario Gomez ile buldu. Kaleci Tolga’nın pası ile hızlı çıkan Jose Sosa’nın Kayserispor ceza sahasında sağ çaprazda bulunan Mario Gomez’e attığı topta Gomez kaleci Erdoğan’dan topu sıyırdıktan sonra yaptığı vuruşla Beşiktaş’ı 1-0 öne geçiren isim oldu. Kayserispor’un bu gole cevabı ise gecikımedi. Sadece 5 dakika sonra 17. dakikada Diego Biseswar’ın altıpas üzerinde dokunduğu topun yan direğe çarparak ağlara gitmesi ile Kayserispor skorda eşitliği sağladı. Bu dakikadan sonra karşılıklı ataklarla geçen mücadelede 41. dakikaya gelindiğinde Zeki Yavru’nun Gökhan Töre’ye yaptığı faulün ardından sol kanattan ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşta Jose Sosa yaptığı şık vuruşla kaleci Erdoğan’ın müdahalesine rağmen topu ağlara göndermesini bildi ve skoru Beşiktaş lehine 2-1’e taşıdı. İlk 45 dakikada başka gol olmazken Beşiktaş soyunma odasına 2-1 önde girdi. İkinci yarıda Gomez, Gökhan Töre ve sonradan oyuna giren Cenk Tosun ve Kerim Frei ile tehlikeler yaratan Beşiktaş’a Kayserispor’da Biseswar, Lopes ve Samba Sow ile karşılık verirken maçta başka gol olmayınca karşılaşmayı Beşiktaş 2-1 kazandı ve bu galibiyetle 32 puana yükselerek Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi ile geçen hafta bıraktığı liderliği bu hafta geri aldı. Kayserispor ise bu sonuçla 14 puanda ve 14. sırada kaldı.

*

Fenerbahçe bu hafta Gaziantep deplasmanındaydı. Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Gaziantep oldu. 6. dakikada kaleci Volkan’ın yan top zaafiyetini iyi değerlendiren Gaziantepspor’da Demba Camara’nın golü ile Gaziantepspor 1-0 öne geçti. Golden sonra oyunda dengeyi sağlayan Fenerbahçe 30. dakikada Hasan Ali’nin gole giden rakibi Daniel Larsson’a yaptığı müdahale sonucu hakemin son adam değerlendirmesi ile kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla 10 kişi kaldı. İlk 45 dakikada başka gol olmazken Gaziantep soyunma odasına 1-0 üstünlükle girdi. İkinci 45 dakikaya hızlı başlayan tarafsa bir oyuncu eksiğine rağmen Fenerbahçe oldu. 49. dakikada Gökhan Gönül ceza yayının sağ tarafından yaptığı nefis vuruşla takımının beraberlik golüne imzasını atarken skoru da 1-1’e taşımış oldu. Sadece 3 dakika sonra 52. dakikada ceza alanı içerisinde Diego’nun elle oynamasını maçın hakemi Serkan Tokat’ın penaltı olarak değerlendirmesi ile Gaziantepspor penaltı kazandı. 54. dakikada Muhammet Demir’in kullandığı penaltı vuruşu ağlara gidince Gaziantepspor bir kez daha öne geçen taraf oldu: 2-1. Golden sonra bastıran ve gol kovalayan beraberliği yakalamaya çalışan Fenerbahçe aradığı golü 65. dakikada buldu. Gökhan Gönül’ün pasında sağ çaprazda topla buluşan Diego’nun altıpas önünde bulunan Alper Topuk’a verdiği pasta Alper’in topu düzelttikten sonra yaptığı vuruş yan direğe çarparak ağlarla buluşunca skora bir kez daha denge geldi: 2-2. Beraberliği yakaladıktan sonra da baskısını sürdüren Fenerbahçe galibiyeti getirecek golü kaydetmeyi başaramadı. Uzatma dakikalarında da Fernandao’nun vuruşunun yan direkten dönmesi ile karşılaşma 2-2 berabere sonuçlandı. Bu sonuçla Fenerbahçe 31 puana çıkarken sıralamada 2. sıraya geriledi. Gaziantepspor ise puanını 16 yaparken 11. sırada haftayı tamamladı.

*

Haftanın son maçında ise Trabzonspor ile Eskişehirspor karşılaştı. Yeni başkanı ile ilk maçına çıkan Trabzonspor cezası nedeni ile maçı seyirci desteğinden yoksun olarak oynadı. Karşılaşmayı sadece rakip takım taraftarları izledi. Maça istekli ve hızlı başlayan bordo mavililer gol için bastırırken aradığı gol için çok beklemedi. 17. dakikada M’bia’nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan golcü isim Oscar Cordoba topu ağlara yollarken Trabzonspor’u da 1-0 öne geçirdi. Golden sonra iki tarafta karşılıklı ataklar geliştirirken ilk 45 dakikada başka gol olmayınca devreyi Trabzonspor 1-0 önde kapattı. Trabzonspor karşılaşmanın 2. yarısına Okay Yokuşlu’nun yerine Özer Hurmacı ile başladı. Eskişehirspor ilk on dakikada beraberlik için Trabzon ceza sahasına gelirken Engin Bekdemir ve Sezgin Coşkun ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 55. dakikada ise Oscar Cordoba’nın şutunda topu Engin Güngör eliyle kesince hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı Mehmet Ekici gole çevirirken Trabzonspor da 2 farklı üstünlüğe ulaştı. 75. dakikada Emre Güngör orta sahada Oscar Cordoba’ya yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla Eskişehirspor’u 10 kişi bıraktı. Rakibinin 10 kişi kalmasıyla oyunun hakimiyetini tamamen eline geçiren Trabzonspor beklemediği bir anda kalesinde golü gördü. Sol kanatta topla buluşan Anıl Karaer’in ön direğe kestiği topa sağ ayağıyla vuran Sebastian Pinto topu ağlara gönderince skoru da 2-1’e taşıdı. Maçın 90. dakikasında ise Eskişehirspor yarı alanına gönderilen uzun topa kaleci Boffin kalesini terk ederek müdahale etmek isterken topu ıskalayınca bir anda önünde kalan topu ceza alanının dışından yaptığı vuruşla Eskişehirspor ağlarına gönderen Muhammet Beşir aynı zamanda maçın da skorunu tayin etti. 3-1. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Trabzonspor bu sonuçla 2o puana yükselirken haftayı da 8. sırada tamamladı ve yeni başkanlarına da hoşgeldin hediyesi vermiş oldular. 7 puanda kalan Eskişehirspor ise bu haftayı da ligin sonunda 18. sırada tamamladı.

*

Haftanın diğer maçlarına bakalım şimdi. Osmanlıspor kendi sahasında Kasımpaşa’ya 1-0 mağlup oldu. 15 puanda kalan Osmanlıspor 12. sıraya gerilerken Kasımpaşa 23 puanla 6. sırasını korudu. Torku Konyaspor Antalyaspor’u 3-2 ile geçti. Samuel Eto’ bu maçı da boş geçmedi ve golünü attı. Konya 23 puanla 7. sıradaki yerini korurken Antalya 17 puanda kaldı ve 10. sırada haftayı tamamladı. Bu arada Antalyaspor bu sonucun ardından teknik direktör Yusuf Şimşek ile yolları ayırdı. Medipol Başakşehir Gençlerbirliği’ni maçın son 15 dakikasında bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. 26 puanla Başakşehir 5. Sırada haftayı tamamlarken Gençlerbirliği 13 puanda ve ateş hattının hemen üstünde 15. sırada kaldı. Mersin İdman Yurdu sahasında Çaykur Rizespor’u 3-0 yendi. 10 puana yükselen Mersin 17. sırada kalırken 18 puanda kalan Rize haftayı 9. sırada tamamladı. Akhisar Belediye ise Medicana Sivasspor’u 1-0 mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Bu skorla Akhisar 28 puanla 3. sırada haftayı bitirirken Sivas ise 10 puanla 16. sırada haftayı tamamladı.

Haftaya Galatasaray – Beşiktaş derbisi var. Güzel bir ortamda güzel bir maç olması dileği ile haftaya yeniden görüşmek üzere sporla kalın..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.