GÜLER, GÖREVİ METİN GENÇÇAKIR'DAN DEVRALDI

GÜLER, GÖREVİ METİN GENÇÇAKIR'DAN DEVRALDI

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı seçilen Hacı Eyüp Güler, eski başkan Metin Genççakır’dan görevi devraldı.

A+A-

18 Mayıs Pazar günü yapılan ESOB Başkanlığı Genel Kurul seçimlerinde rakibi Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş’ı 12 oy farkla geçerek seçimi kazanan Hacı Eyüp Güler, birlik önünde düzenlenen törenle eski başkan Metin Genççakır’ın elinden “Resmi Mühür Beratı”nı teslim aldı.
Samsun merkez ve ilçelerden gelen 71 meslek odası başkanı, yönetim ve delegelerinin yanı sıra, esnaf ve sanatkarların katılımıyla düzenlenen devir teslim töreninde ESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, birlik binası önüne gelişinde meşalelerle karışlandı. 
Devir teslimi öncesi konuşan Eyüp Güler, “Bugünden itibaren siyaseti bir kenara bırakıp, dostluk ve kardeşlik çizgisinin bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. İyilik doğruluk ve ahlakı temsil eden Ahilik geleneğinin gerçek manada yaşatılması için burada olduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız. Beni tanımayanınız yoktur. Samsun’da Hacı Eyüp Güler dendiğinde, dostu da düşmanı da aynı şeyi söyler. Biz önce insana kıymet veririz. Sonra makamına saygı gösteririz. İnşallah seçim sürecinde dilimizin döndüğü kadar anlattığımız ve yapmaya istediğimiz her projeyi hayata geçireceğiz. Önyargılarından kurtularak yanımızda yer almak isteyen her insana konumuna ve makamına bakmadan kapımızı sonuna kadar açacağız. Diğer yandan bu mücadele anlayışını benimsemek istemeyen hiçbir kimseyi de bu kapıdan içeri sokmayacağız” dedi.
Babası İsmail Güler’in Samsun ESOB’u Samsun’a kazandırdığını belirten Güler, “Bundan 30 yıl önce babam ve mesai arkadaşlarının çalıştığı bu kurumda, evladı olarak benim göreve gelmem üzerime çok büyük manevi sorumluluklar yükledi. Daha düne kadar benim dahi bilmediğim bir hususu sağ olsun arkadaşlar bana yeni söyledi. Şuan burada bulunan Samsun Esnaf Sicil Müdürlüğü 1984 yılında kanunla kuruldu. Yaklaşık 30 yıldır hizmet veriyor. Yetkililerden aldığım bilgi yaklaşık 120 bin civarında esnaf ve sanatkarlarımızın sicil dosyası burada muhafaza ediliyor. 13 Ocak 1984 yılında Samsun’da devletin resmi kayıtlarına giren ve esnaf sicil numarası 1 olan ilk esnaf, İsmail Güler yani benim babamdır” diye konuştu.
ESOB’un taze kana ihtiyacı olduğunu gördüğü için aday olmadığını belirten eski Başkan Metin Genççakır, “Bu esnaf ve sanatkara hizmet yapmanın ve hizmet yarışının daha ileriye götürmesidir. Bizler de bunun farkına vardık ve dostlarımızın önünü açtık. Yeni bir yönetim gelirse, yeni bir motive ile esnaf ve sanatkara daha faydalı olacağı düşüncesi ile kendimizi geri çektik. Bugün burada görüyoruz ki, Hacı Eyüp Güler bu yarışta kendi ekibiyle başkanlığı kazanmıştır ve burada devir teslim yapmanın gururunu yaşayacaktır. Şimdi konuşma değil iş vaktidir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından eski başkan Metin Genççakır, yeni başkan Hacı Eyüp Güler’e Resmi Mühür Beratı’nı verdi. Genççakır beratı verdikten sonra birlik binasından ayrıldı. Beratını alan Güler, kurban kesilmesinin ardından oda başkanları ve esnafların tebriklerini kabul etti.
Daha sonra makam odasına çıkan Güler, basın mensuplarına poz verdi. Güler'in saçlarının dağınık olduğunu gören Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, Güler'in saçlarını taradı.

guler,-gorevi-metin-genccakirdan-devraldi.jpgguler,-gorevi-metin-genccakirdan-devraldi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.