Gökçeağaç Geleneksel Uçurtma Şenliği

Bafra`nın Gökçeağaç Mahallesi, Karadede Panayıralanında, GÖKDER ve Kelikler İlk-Orta Okulu işbirliği ile düzenlenen geleneksel 3. HıdırellezUçurtma Şenliği gerçekleşti.

A+A-

Farklı okullardan öğrencilerin ve velilerinin katılımı ile yapılan şenliğe yöre halkı ve protokolde yoğun ilgi gösterdi. 


Gençlik Merkezinin halkoyunları ekibinin gösterileri ile başlayan şenlik çeşitli aktiviteler ile devam etti. Şenlik süresince vatandaşlarda çam ağaçlarının gölgesinde semaverler de demledikleri çaylarını yudumlayıp piknik yaptılar. Şenlikte halat çekme, yumurta taşıma, çuval oyunu, gibi çeşitli ata oyunlarımız düzenlendi. Oyunlarda birinci olan öğrecinlere hediyelerini Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından takdim edildi.

Şenliğe katılan vatandaşlara ve öğrencilere, keşkek, yanıç, tatlı ve ayran ikramları yapıldı.

Karadede Panayır alanında düzenlenen geleneksel Hıdırellez Uçurtma Şenliğine Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Gökder Başkanı Turgut Demir, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.