GENTO ve ENERJİ ‘DEN GÜÇ BİRLİĞİ

GENTO ve ENERJİ ‘DEN GÜÇ BİRLİĞİ

Growtech Eurasia 14. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 25'in üzerinde ülke, 650 katılımcı firmanın 40 bin metre kare alanda ürünlerini sergilediği fuarda,

A+A-

Gento Tohum ve Enerji Tarım ortaklaşa oluşturdukları dev stantta ürünlerini görücüye çıkardılar. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olurken, ziyaretçilerle birebir ilgilenen, Gento Tohum Genel Müdürü Ali Rıza Ünal, Ar-Ge ve Üretim Genel Müdürü Ahmet Seçim ile Enerji Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Erol Uğuz ile firma çalışanları ürünler hakkında da bilgi verdiler.

Tohum alanında yaptığı çalışmalarla yerli Tohum sektöründe adından söz etmeyi başaran  Gento Tohumculuk Tarım San. ve Tic. Ltd. Şti. Genetik Tohum bilimlerinin Araştırma ve geliştirme çalışmalarına 2005 yılında tohum ıslahına başladı. Gecen 9 yıllık bu süreçte Kavun, Karpuz, Domates, Hıyar Patlıcan ve Biber çeşitleri ile yerli tohum ıslahında liderliğini sürdüyor.

1998 yılında tohum pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirmek ve Ülke üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan Enerji Tarım, alanında uzman, 30’un üzerinde ziraat mühendisi, idari personeli ve 100'ün üzerinde üretim personeli ile hizmet veriyor. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek sürekli kendini geliştirerek kulvarında güvenilen isim olmuştur.

Gento Tohum Ltd. Şti. ve Enerji Tarım Ltd. Şti. 05.02.2014 tarihinde kendi aralarında yaptıkları anlaşma ile Türkiye genel distribütörü ve Türkiye geneli tohum satışı ve dağıtımını Enerji Tarım Ltd. Şti. Üslendi.    
TOHUM İHRAÇ EDİYORUZ
Stanttı ziyaret ederek
Gento Tohum Ltd. Şti. Genel Müdürü Ali Rıza Ünal ile bir süre görüşen, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gencer de tohumculuk faaliyetlerine değindi. Gencer, "Tarım fuarlarına önem veriyoruz. Tohumla ilgili buraya katıldık. Son dönemlerde tohumculuk kanunuyla sektörümüz güçlendi. Özellikle yurt dışı çalışmaları ve fuarlarla da sektörümüz ihracat kabiliyetini arttırdı. 15 yıl önce ihracattan söz edemezken şimdilerde ihracat yapıyoruz" açıklamasında bulundu.
ÇİFTÇİLERDEN TAM NOT 

Antalya’nın Serik İlçesinde bulunan Gento Tohum ve Kayaburnu fide üretim tesislerini ziyaret eden Bafralı çiftçilerden tam not aldı. Bafra Sebze Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bilgiç ve beraberindeki çiftçiler tohum ve fide üretim tesislerini gezerek ilgililerden bilgiler aldılar. Çiftçiler sipariş verdikleri tohum ve fidelerin üretilmesi ve hangi aşamalardan geçtiğini görmekle birlikte homojen bir fidenin yeni doğmuş bir bebek edasıyla yetiştirilerek bizlere ulaştığını görmek bizleri onurlandırmıştır açıklanmasında bulunurlarken, Bafra Sebze Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bilgiç, Gento Tohumculuğun öz sermayesiyle yaptığı yatırımlar ve çalışmalar sonucunda yerli tohumların verim ve kalitesini artırarak sebze tohumunda dışa bağımlılığı ortadan kaldırdığını söyledi.

Foto-Haber: Vural Yeşilyurt       

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.