GENÇLİK VE SPOR BAKANI SUAT KILIÇ BAFRA LOKUMU YAPTI.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI SUAT KILIÇ BAFRA LOKUMU YAPTI.

’İSTANBUL’UN ÜZERİNDE SAMSUN’UN MÜHRÜ VARDIR.’’DEDİ.

A+A-

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 13-14-15 Nisan Tarihleri arasında İstanbul-Eyüp-Feshane’de düzenlenen ve muhteşem geçen Geleneksel 5.Samsun Buluşmaları Şenliğinde yaptığı konuşmada çarpıcı ve müjdeli açıklamalarda bulundu.

 

Samsun Valiliği ve Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) öncülüğünde gerçekleştirilen "Samsun Tanıtım Günleri Fuarı" Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun Milletvekilleri,Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Ankara Bafralılar Derneği Hüseyin Ediz ve Yönetimi, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, İlçe Belediye Başkanları, Belde Beleidye Başkanları, Mahalle ve Köy Muhtarları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Oda Başkanları ile Binlerce Samsunlunun katıldığı İstanbul Eyüp Feshane'de Muhteşem Organizasyon ile gerçekleştirildi.

SADEF Genel Başkan H.Kaya Aşçı ve Yönetiminin 3 ay içerisinde gecelerini gündüzlerine katarak büyük özveride bulunarak hazırladıkları şenlik herkes tarafından takdir gördü.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç SADEF Genel Başkanı H.Kaya Aşçı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte şenliğin ana kapısında karşılandı.

İlk olarak açılan birbirinden güzel stantları dolaşan Bakan Kılıç’a Samsunlu Hemşehrileri büyük sevgi ve ilgi gösterdi. Bafra’dan gelen ZALPA Meşhur Bafra Kaymaklı Lokum ve Nokulunu yapan bayan girişimcilerin stantına gelen Bakan Kılıç burada Kaymaklı Lokumu yapmak için oklavayı eline alarak, Kaymaklı Lokuö üretti.

Bafra İlçesinden gelen bayan girişimciler ise,’’Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşinin çalışma gücünden güc aldıklarını, onun projelerinin azmi ile başarı kazandıklarını.’belirttiler.

 

Şenlik alanın olduğu tarafa doğru yoğun sevgiden dolayı 1 saatte anca gidebilen Bakan Kılıç herkesle yakından ilgilendi.

 

Geleneksel 5.Samsun Tanıtım Günlerinin 3 gün süren programanın da tüm Yönetim Kurulu Üyeleri gibi taşın altına elini koyan büyük özveri gösteren, Şenliğin Sunuculuğunu yapan SADEF Genel Sekreteri Yıldıray Baş’ın Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı sahneye davet ettiği anda Samsun Marşı çalmaya başladı. Salonu dolduran Samsunlular ise Başta Samsun Valisi ve tüm davetliler ellerinde Türk Bayrakları ile büyük bir çoşku içerisindeydiler.

Bakan Kılıç konuşmasına tüm Samsunluları selamlayarak, Şenliğin Hayırlı olması dileğiyle başladı.

Kılıç konuşmasına şöyle devam etti.

‘’İlk başta bu Samsunlular Tanıtım Günlerini düzenleyerek Gurbetteki Samsunluları bir araya toplayan SADEF Genel Başkanı Kaya Aşçı ve Yönetimine, Bu şenlik için desteğini esirgemeyen Samsun Valimiz Hüseyin Aksoy ile Samsun İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfile Tüm Samsunlular adına teşekkür etmek isterim.

Bundan yıllar önce İstanbul’da Samsun diye bir şey yoktu. Şu anda ise resmi rakamlara göre 460.000, normalde ise 1,5 Milyon Samsunlu var İstanbul’da

Bu da şu demektir ki, şimdi ise İstanbul’un üzerinde Samsun’un Mührüde var. Samsunlu güçlüdür. Samsun’un ve Samsunlunun güç kaybetmeye vakti yoktur. Güçlü olmalıyız. Diri olmalıyız. Söz Konusu Samsun’sa Gerisi Tefaruattır. Biz birlik beraberlik içerisinde olursak İstanbul’da Samsunluların gür sesi çıkacaktır.

Siz birlik ve beraberlik içerisinde olun ki gerisini bizlerden isteyin. Sizlere bu akşam müjde vermek istiyorum ki, o da Samsun-İstanbul yolunu Ankara-İstanbul yolu gibi modern bir yol yapacağız. Programa alındı. Hepimiz hayırlı olsun.

Bizler göreve geldiğimiz günün ilk saniyesinden itibaren hizmetlere ve projelere hız verdik. Samsun’un Eğitim ve Spor Kenti yapacağız demiştik. Verdiğimiz sözler bir bir oluyor. Eğitim denince de Bafra’ya Merhum Babaları adına Bafra Hacı Şevket Aşçı Turizm Fakültesi için 5 Milyon TL. bağışda buluna Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaya Aşçı ve Tüm Aşçı Ailesine sonsuz şükranlarımızı sunarız. İyiki varsınız. Ayrıca Samsun’a yeni Stadyum ile İlçelere büyük yatırım yaptık.’’dedi.

SADEF Genel Başkanı H.Kaya Aşcı ise ,’’Samsun'un örf, adet ve geleneklerinin tanıtılması ve yaşatılması için bu tür etkinliklere destek verilmesi herkesin sorumluluğu olmalıdır.’’ diyerek başladı.
Aşcı, konuşmasına şu sözleri ile devam etti. SADEF’in Samsun Valiliği, Samsun İl Özel İdaresi, 17 İlçe Kaymakamlığı ve 17 İlçe Belediyeleri ile her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Samsun Tanıtım Günleri programında büyük emeği olan SADEF Bölge Başkanlarına, SADEF Dernek Başkanlarına ve fuara katılan herkese teşekkürlerini iletti. Karadeniz'in İncisi Samsun'un örf, adet, gelenek ve göreneklerinin tanıtılması ve Samsunluların birlik ve beraberliklerinin güçlenmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerimizi bizden sonraki nesillerinde devam ettirmesi tek temennimizdir.

SADEF olarak etkinliklerimize devam ediyoruz. Büyük Organizasyonla düzenleyeceğimiz etkinliğimiz 13.14.15 Nisan’da Eyüp/ Feshane’de bütün Samsunlu sanatçılarımızın katıldığı çok güzel bir etkinlik yapıldı.

Programımız 3 gün sürdü. 3 Günlük program ise Samsunumuzun Televizyonu AKS Tarafından canlı yayınlandı. İstanbul’a Şenliğimize gelemeyen hemşerilerimiz ise AKS TV sayesinde özlem gidermişlerdir. Geçenler’de konfederasyon ile ilgili çalışmalarımızın ilk startını verdik. Bundan sonra iş federasyonlara kaldı. Bizim bu yapıda tek olmazsa olmazımız var oda Samsun yapısını en üst noktaya taşımaktır. Bu azim ile, bu çalışmayla bu dönem  bunu yapabilirsek ne mutlu bize ancak bu sadece Kaya Aşcı ile veya 21 kişilik yönetim ile olmaz bu yapının büyümesi hep birlikte hareket etmekle olur. Geleneksel buluşmamızda aramızda bulunan çalışmaları ile her zaman gurur duyduğumuz Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç ile Samsun Valimiz Hüseyin Aksoy, Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız ve Tüm Samsunlular birlik ve beraberliğimizi gösterdiğimiz Geleneksel Buluşmamıza ayrı bir renk kattınız.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise,’’Samsun’a yapılan yatırımlar, çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra,Birlik ve Beraberlik Mesajı vererek, Şölenin hayırlı olmasını diledikten sonra.’’sözlerini tamamladı.

Konuşmalardan sonra ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a SADEF Genel Başkanı Kaya Aşçı tarafından bir plaket sunuldu.

Konuşmalardan sonra ise Fantezi Müziğin Kralı Cengiz Kurtoğlu muhteşem bir konser ziyafeti sundu. Hem oynattı, hemn ağlattı. 2 saat sahnede kalan Kurtoğlu büyük alkış topladı.

Konse programından sonra ise herkes 6. Geleneksel Buluşmda görüşmek üzere bir birleriyle vedalaştı.

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF), Samsun Valiliği, Samsun İl Özel İdaresi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 17 ilçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediyelerimizin de iş birliği ile Samsun Tanıtım Günleri 13-14-15 Nisan İstanbul Eyüp Feshane de gerçekleşti. Fuar alanında 100’e yakın stant kurularak Samsunun Tarihi yapısı, Turizmi, Yöresel Örf ve adetleri tanıtıldı.

dscf2255.jpgdscf2351.jpgdscf2388.jpgdscf2398.jpgdscf2398.jpgdscf2447.jpgdscf2470.jpgdscf2480.jpgdscf2504.jpgdscf2517.jpgdscf2530.jpgdscf2536.jpgdscf2547.jpgdscf2562.jpgdscf2566.jpg

dscf2568.20120415124811.jpg

dscf2610.jpgdscf2636.jpgdscf2641.jpgdscf2644.jpgdscf2649.jpgdscf2650.jpgdscf2656.jpgdscf2662.jpgdscf2671.jpgdscf2676.20120415125141.jpgdscf2682.jpgdscf2699.jpgdscf2706.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.