GENÇ SAADET’TEN ŞENOCAK’A DESTEK!

GENÇ SAADET’TEN ŞENOCAK’A DESTEK!

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdulvahap Bilen, İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) kurucusu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. İhsan Şenocak’ın açığa alınmasına tepki gösterdi.

A+A-

Tesettürle ilgili bir vaazından dolayı tepki çeken ünlü İlahiyatçı Dr. İhsan Şenocak’ın açığa alınmasıyla ilgili tepkiler sosyal medya’da artarak devam ediyor. Şenocak’ın açığa alınmasına bir tepki de Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdulvahap Bilen’den geldi.

BASKI VE TAHAKKÜM FARKLI MECRALARDA HORTLUYOR

Yaşanan bu olaydan dolayı üzüntü içerisinde olduklarını ve bunun kabul edilemeyeceğini söyleyen Bilen, ‘’Bir din âlimi dine göre konuşur. Allah ve Resulü ne derse onu der ve demek de zorundadır. Öncelikli vazifesi budur. Bir din âlimi onun, bunun işine geldiği gibi konuşamaz. Son 15 yıldır dozunu arttırarak süregelen baskı ve tahakküm farklı mecralarda hortlamaktadır. İşte son olarak bu açığa alma olayıyla hortlamıştır. Bu gerçekten üzücü bir durum ve kesinlikle kabul edilebilir değildir.’’dedi.

DİYANET HOCASINA SAHİP ÇIKMALIYDI

Şenocak’ın konuşmalarının kendi fikri olmadığının, Allah’ın ayetleri üzerine inşa edilmiş vaazlar olduğunun altını çizen Bilen, ‘’Söylenen ve ifade edilen bazı şeylerin nefislere ağır gelmesi normaldir. Ancak bir âlimin vazifesi budur. Hakkı ve hakikati söylemek, insanları iyiye, güzele, doğruya, faydalıya davet etmektir. İhsan hocanın bir vaazı çarpıldı. O vaazın da pantolon giyenlere saldırın, onlara düşmanlık edin demiyor. Kendisine kulak veren insanlara öğüt veriyor. Bunun farklı şekillerde lanse edilmesi toplumda kutuplaşmayı körükler. Diyanet’in de bazı çevrelerden tepki geliyor diye hocasını açığa alması değil, gerekli açıklamayı yaparak, ayet ve hadislerle gereken cevabı vererek hocasına sahip çıkması ve desteklemesi gerekirdi.’’ ifadelerini kullandı.

ALLAH’IN AYETLERİNİ AÇIĞA ALMAK ANLAMINA GELİYOR

Bazı konuların ifade edilmesi gerektiğini ancak kurumların da zedelenmemesi konusunda hassas davranılması gerektiğini belirten Bilen, ‘’Şunu ifade etmek gerekir ki, aslında yaşanan bu hadise İhsan hocanın açığa alınması olayı değildir temelde. Yani bunun ne manaya geldiğini ifade etmek gerekirse bu bir Ilımlı İslam Projesi kapmasında ancak ele alınabilir. Nihai olarak bu İhsan hocanın değil, Allah’ın ayetlerinin açığa alınması girişimidir. Bunu söylerken yanlış anlaşılmasın bu böyledir de demiyorum. Bu, bu anlama geliyor diyorum. ’’şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.