Editör

Editör

Geçim Seçimin Önüne Geçti Etki Tepkiyi Doğurdu

A+A-

31 Mart Yerel Seçimler sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri iptal edilmişti. 23 Haziran'da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini 3 aylık bir maraton sonrası % 9.22 puanlık fark ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. İktidar partisi adeta şok yaşadı. Aslını sorarsanız bu seçimi İmamoğlu'na kazandıran etmenlerin başında; bazı cemiyet, vakıf ve sendikaların adalet ve liyakat gibi temel ölçütleri çiğneyerek kadrolaşmaya gitmesi yardakçılığın, yalakalığın pirim yapması, işin ehline verilmemesi, kurumlardaki gruplaşma ve ötekileştirmelerin ortaya çıkması, ekonomik anlamda güven vermeyen tabloların var olması, İstanbul gibi metropol bir şehirde kurulan tanzim pazarları gelmektedir.

İşte bu zafiyetleri gören İstanbullular etkiye tepki gösterdi. İyimser bir fotoğraf çekerek bu ay geçtiğimiz aydan daha iyi olacak gibi iktidar partisinin söylemlerine itibar etmeyen vatandaş ekonomik anlamda keskin ve sağlam çıkışlar bekliyordu. Geçim seçimin önüne geçmişti. Bunların yanı sıra terör elebaşının niyet mektubu seçim arifesinde milliyetçi kanadı adeta şaşırttı. Terör her zaman beka sorunları arasında en büyük tehditlerden biriydi niyet mektubu da olsa 30 bin kişinin katili terör elebaşının iyi niyetliği olmadığını herkes biliyordu. Sadece geçmiş projelerle övünüp İstanbul gibi sanayi şehrinde konkordataların yaşanması güven bunalımına neden olmuştu. İktidar partisi bu gerçeklerle yüzleşmekten ya kaçındı ya da yalaka ve yardakçı takımı etten duvar örerek bu gerçeklerin görülmesine engel oldular. Velhasıl yalaka ve yardakçı takımının azmi İmamoğlu'nun işini kolaylaştırdı, seçimi kazanmasına katkı sağladı.

Peki, AK Partili fanatikler ne yaptı?

Seçimden önce olduğu gibi seçimden sonrada yine itici ve kendilerinden soğutucu nefret söylemlerine devam ettiler.” İstanbul kocosına kızıp sarhoşa kaçtın”, “Toplumlar hak edildiği şekilde yönetilir” bunlardan birkaç tanesi…

Peygamber efendimiz (S.A.V) sözlerini kullanarak, kendilerince egolarını tatmin etmeye çalışan seçmen partisine zarar vermiyor mu? Bunu bilerek mi yoksa bilmeyerek mi yapıyorlar bilemem! Fakat görünen o ki Ak Parti’nin seçim kaybetmesi için içeride bazı kişiler düğmeye basmış.

Yine Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından suya yapılan %25’lik zam!

İstanbul’da bunca Samsunlu vatandaşımız duymadı mı? Peki İstanbul’da yaşayan Samsunlu vatandaşlar alkış mı tuttu bu zamma. O zaman sormazlar mı adama kardeşim sen dost musun düşmanmışsın diye!

Sorarlar tabi ki…

Şimdilik sandık başına geçen İstanbullu seçmen Samsun Büyükşehir’e, sordu. Fakat vakti gelince birilileri de Samsun Büyükşehir’e soracaktır.

Gelelim Bafra’ya…

Siz Bafra’ya bir kaymakam atadınız, daha koltuğu ısınmadan gidecek dedikoduları konuşuldu. Öle de oldu. 5 Kasım’da 2018’de göreve başlayan genç, çalışkan kaymakam 20 Haziran 2019’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne Genel Sekreter olarak atandı. Yine gündeme bomba gibi düşen Eczacılık Fakültesi Bafra’ya gelecek haberi bizleri heyecanlandırırken, ardından gelen rektör Bafra’ya gelmesini istemiyor haberleri tarihin tekerrürden ibaret olduğunu hatırlatıyor.

Fakat bilinmesi gereken önemli husus şudur ki; Bafra’nın böyle bir hüsranı daha ne yaşamaya ne de kaldırmaya tahammülü yoktur. Bunun bedeli üstünde oturduğunuz koltuklardan alınarak ödetilir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.