Gazipaşa'da gelenek unutulmadı

Gazipaşa'da gelenek unutulmadı

Bafra'da Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı tarafından düzenlenen "Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni" coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, Bafra Gazipaşa Mahallesi'nde her yıl geleneksel olarak kutlanıyor. Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı tarafından, Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yılı nedeniyle düzenlenen "Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni" yoğun ilgi gördü. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Şölende açılış konuşmasını yapan Gazi Paşa Mahalle muhatarı İrfan Varol, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 92 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyet'in başarıları ile gurur duyuyoruz. Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş, uygar ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır" dedi.

Akabinde kürsiye gelen,Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,'' 92. yıldır Türk milletinin değerlerinden hiçbir şey kaybetmediğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Atatürk'e Türk milletinin minnet borcu olduğunu, Atatürk ilkelerine sahip çıkmanın ay-yıldızlı bayrağa sahip çıkmak anlamına geldiğini'' kaydetti.


Kutlama şöleninde, havai fişek gösterilerinin ardından vatandaşlar davul-zurna eşliğinde halaylar çektiler. Bafra Musiki Cemiyeti Türk Halk Müziği Korosu söyledikleri parçalarla şölene katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. 

Geceye , MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis,Bafra Kaymakamı Halis Arslan,Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve siyasi temsilcileri,Milletvekil adayları,muhtarlar,sivil toplum kuruluş temsilcileri sve çok sayıda davetli katıldı.

bafra-gazipasa-mah.jpgbafra-gazipasa-mah4.jpgbafra-gazipasa-mah5.jpgbafra-gazipasa-mah6.jpgbafra-gazipasa-mah7.jpgbafra-gazipasa-mah8.jpgbafra-gazipasa-mah9.jpgbafra-gazipasa-mah10.jpgbafra-gazipasa-mah-3.jpgbafra-gazipasa-mah-2.jpgbafra-gazipasa-mah11.jpgbafra-gazipasa-mah12.jpgbafra-gazipasa-mah13.jpgbafra-gazipasa-mah15.jpgbafra-gazipasa-mah16.jpgbafra-gazipasa-mah17.jpgbafra-gazipasa-mah18.jpgbafra-gazipasa-mah19.jpgbafra-gazipasa-mah20.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.