FAHRETTİN DENİZ YAZDI:Kaldırım İşgali

FAHRETTİN DENİZ YAZDI:Kaldırım İşgali

Yolun ortasından yürümekten bıkmış usanmış bir insan olarak artık sitem etme zamanımın geldiğini anladım.

A+A-

Bafra’da kaldırımlarda araçlar park halinde yayalar ise yoldan yürür. Bu sanki bir örf, bir adetmiş gibi yaşanır. Oysa ki kaldırımlar yayalar için yollar araçlar içindir. Bunu her kes bilir.

Zamanın birinde Sayın Belediye Başkanımız kaldırım işgallerini önleyeceğini, kaldırımların yayalara ait olduğunu, ne esnafın ne de araçların kaldırımları işgal etmemesi gerektiğini savundu. Çok ta haklıydı. Tartışmalar yaşandı. Yeri geldi kavgalar oldu. Belediiye Başkanı’mız dirayetini korudu ve 2 hafta süren kaldırım işgali engellemesi başarılı oldu.

Ama sadece 2 hafta… Daha sonra  unutuldu gitti. Dilekçeler yazıldı, haber sitelerinden şikayetler olundu ama kimse oralı bile olmadı. Koskoca Belediye sanki kaldırım işgalini engellemek amacı gütmemiş gibi kendi mesaisine devam etti.

Bu yazıyı kaleme almamın nedeni ise geçtiğimiz gün başımdan geçen bir olay. İşyerimin etrafında kaldırımın üzerine çekmiş araçlar olduğu için ve elimde malzemelerle araç park etmiş kaldırımdan geçemediğim için yoldan yürüdüm. Arkamdan bir otomobil geçti aracını ömümde durdurdu “birader kaldırımdan yürüsene” dedi.  Hangi kaldırım? Diye sorduğumda ise o da sen de haklısın dedi. Belli ki adam dalgındı ve beni son anda gördü manevra yaptı ve çarpmadan kurtardı. Bana olan kızgınlığıyla kaldırımdan yürüsene diye çıkıştı. Ancak benim de haklı olduğum bir yer var. MEMLEKETTE BOŞ KALDIRIM YOK.

Düşünüyorum, ya dalgınlığı devam etseydi de bana çarpsaydı? Olmaz mıydı? Elbette olabilirdi… Şansım varmış diyelim. 

Kaldırım yapmak belediyenin asli görevi midir bilmiyorum ama onlar yaptığına göre sanırım öyle… Sadece kaldım yapmak çok bir işe yaramıyor o kaldırımda yayalar yürüyemedikten sonra.

Yollardaki çukurları, yağmurlu günlerde çukura giren araçlardan sıçrayan sular yüzünden çamurlu sularla ıslanan insanları, Altyapı olmadığı için dükkanlarını su basan esnafları hiç mevzu bahis bile etmiyorum.  Hatta zabıtaların sabahtan akşama kadar gözlerinde güneş gözlüğü bulvar caddesinin tekel caddesi köşesinde hepi topu 5 metre alanda volta atıp, gelen geçene baktığını, kadınlar kızlar onların sayesinde yürüyemediğini hiç söylemiyorum…

Sayın başkan belli ki 3-5 esnafın baskısından sebep, bizzat kendisinin başlattığı kaldırım işgaline müdahale işini bıraktı. Çekincesini bilemem ama bu yanlış bir şeydir. Zaten Bafra’nın 4’te 1’inin kaldırım denebilecek bir yapısı yok. Güven sokakta kaldırımdan yürünmüyor. Adam sağlı sollu masa, sandalye, tabure ne ararsan koymuş.  Yollar zaten berbat durumda. Bari var olan kaldırımlarda yürüyebilelim.

 İşyerlerine ait kaldırım işgali resimlerini özellikle paylaşmıyorum. Belediye zaten beşyola giderken hangi zincir marketin indirimdeki ürünlerini kaldırımlara koyduğunu hangi ayakkabıcı esnafının neredeyse  50cm kaldırım kullandığını ya da Bafra sokaklarının hangi taraflarında lokantalar kaldırımlara masa kurduğunu hangi çay ocaklarının kaldırımları kapatıp yollara tabure koyduklarını zaten biliyorlar….

 

Saygı ve selamlarımla.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.