Ey Yetkililer! Bafra'nın Kanayan Yaraları -2

Ey Yetkililer! Bafra'nın Kanayan Yaraları -2

Geçtiğimiz günlerde Lengerli sapağında meydana gelen trafik kazasının ardından bafra55.net haber sitemizde ‘’Bafra’nın kanayan yaraları- Lengerli sapağı ve diğerleri’’ başlıklı bir yazı yayınladık. 

A+A-

Öncelikle Bafra55.net takipçilerimize ya da memleketi için duyarlılık göstererek elinden geleni yapan duyarlı vatandaşlarımıza göstermiş oldukları hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum. 
Onca trafik kazasına, onca ailenin yok oluşuna, onca çocuğun yetim kalışına ya da anne babaların evlat acısı çekmesine göz yuman yetkililerin bu denli sessiz kalması akla iki soru getiriyor. Ya gerçekten çaresizsiniz ya da gerçekten vurdumduymaz.
Basın ya da vatandaş olun hiç önemli değil. Yetkililerin bu denli sessiz kalmasına sizlerde neden arıyorsunuz. Bunlardan ilki hepimizin aklına gelen seçim yakın olmayınca vatandaşın veya memleketin sorunlarına uzak duruluyor. İkinci aklımıza gelen yerel basını takip etmeyerek sorumluluktan kaçmak, yani üç maymunu oynamak. 
Üç maymunu oynuyorlar diyoruz da bunu boşu boşuna söylemiyoruz. 20 bin kişi tarafından okunan yazının arasında maalesef ki ne bir siyasi parti başkanı nede bir sivil toplum örgüt temsilcisi yok o zaman! 
Eğer olsaydı bir ses vermeleri gerekirdi. 
Bir açıklama, bir gerekçe veya tenkit…
Şimdi bizler düşünüyoruz.
Lengerli sapağı ve diğerleri demek ki sadece bizim sorunumuz… 
Yani haberi okuyan 20 bin kişinin yürekli olup paylaşan 300-500 kişinin yorum yaparak cesaretini ortaya koyan 3-5 kişinin sorunu. 
3- 5 kişinin sorunu da yetkilileri ayağa kaldırmaya yetmiyor demek ki!
BANA DOKUNMAYAN YILAN…
Yetkililer, yetkililer diyerek sadece siyasi parti temsilcilerini zan altında bırakmayalım. Bize göre 3-5 üyesi olan stk da aynı sorumluluğa sahiptir. 5 bin- 10 bin üyesi olan stk da aynı sorumluluğa sahiptir. Bir mahallenin muhtarı da aynı sorumluluğa sahiptir. Yerel meclise katılarak el kaldıran bir üyede aynı sorumluluğa sahiptir. 
SEN SEVGİLİ OKUR!
Bu haberi 20 bin kişi okudu.
20 kişi yorum yaptı!
500 kişi paylaştı!
Bu da demek oluyor ki, aslında bu sorun senin de umurunda değil. Sende bu yazıyı yerel haber sitesinin hit yakalamak için yazdığı bir yazı olarak değerlendirmeye devam ettiğin sürece ne şikayet etmeye ne de sızlanmaya hakkın yok!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
İlgili Haberler