ERHAN AKBULUT, ‘’GÜBRE FİYATLARININ YÜKSEKLİĞİ REKOLTEYİ DÜŞÜRDÜ’’

Üretici Erhan Akbulut Bafra ilçesine bağlı Yeşilyazı Mahallesi Avunca mevkiinde buğday hasadı yaptı.

A+A-

Üretici Erhan Akbulut Bafra ilçesine bağlı Yeşilyazı Mahallesi Avunca mevkiinde buğday hasadı yaptı.
Stratejik öneme sahip temel besin maddesi olan buğday, son yıllarda artan iklim değişikliğinin ciddi sorunların gölgesinde 2022 sezonu Bafra’da hasadına başlandı.
Türkiye'nin önemli ovalarından biri olan Bafra Ovası’nda 178 bin dekar alanda ekimi yapılan buğday hasadı başladı. Buğday hasadının yanı sıra 5 bin dekar alanda da arpa ekimi gerçekleştirildi.
Bu üreticilerden bir tanesi de Bafra’da hal esnafı Erhan Akbulut.
Erhan Akbulut’un Bafra ilçesine bağlı Yeşilyazı Mahallesi Avunca mevkiindeki tarlasındaki buğday hasadı oldukça güzel geçti.
Konu hakkında üretici Erhan Akbulut,’’ Buğday hasadı başladı, üreticiler üretim maliyetlerinden şikayetçi. Gübre fiyatlarının artmasından dolayı geçen sene dönüme 700-800 kg buğday alınan tarlalardan şimdi ise 500-600 kg buğday alınmaktadır. Buğday insan beslenmesinde kullanılan kültür bitkileri arasında dünyada ekiliş ve üretim bakımından ilk sırada yer almaktadır. Bunun sebebi buğday bitkisinin geniş bir adaptasyon yeteneğine sahip olmasıdır. Ayrıca buğday tanesi uygun besleme değeri, saklama ve işlenmesindeki kolaylıklar nedeniyle yaklaşık olarak 50 ülkenin temel besini durumundadır. Buğday dünya nüfusuna bitkisel kaynaklı besinlerden sağlanan toplam kalorinin yaklaşık % 20'sini sağlamaktadır. Bu oran ülkemizde % 53’tür. Buğday başta unlu mamuller olmak üzere birçok gıda ve sanayi sektöründe kullanılmaktadır. Bafra ovası verimli topraklarıyla bilinen bir yer. Bugün biz de burada hep birlikte buğday hasadındayız. İnşallah umduğumuz , beklediğimiz  bir şekilde hasat elde ederiz.’’diyerek sözlerini tamamladı.

3-863.jpg2-20220715193500.jpgadsiz-tasarim-011.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum