Enta Cube Consult Firması Havza’ya Yatırım Kararı Aldı

Enta Cube Consult Firması Havza’ya Yatırım Kararı Aldı

Almanya merkezli Enta Cube Consult firması Samsun ili Havza ilçesinde yatırım kararı aldı. Firma Sahibi Umut Yıldırımer firmanın kararının altında ülkedeki istikrarlı bir şekilde büyümesi yer aldığını belirtti.

A+A-

Firmanın Havza’da ilk etapta yaklaşık 25 milyon Euro yatırım yapacağı ve yaklaşık 150 kişi istihdam edeceği öğrenildi.

Havza’da Deniz Otu/ Spirulina yetiştirme ve işleme tesisi kuracak olan firma İngiltere, İsviçre ve ABD gibi birçok ülkeye ihracat yapacak.

 Yapılacak yatırım ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Firma Sahibi Umut Yıldırımer Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünyasağlık Örgütü (DSÖ) ile yapmış oldukları istişareler neticesinde  yatırım kararı aldıklarını belirterek; “Yapılan görüşmeler sonucunda Deniz Otu/ Spirulina yetiştirme ve işleme kararı almış bulunuyoruz. İnşallah Havza’da yaklaşık 25 milyon Euro yatırım yapacağı ve ilk etapta 120 ila 150 kişi arasında istihdam sağlayacağız. Havza’ya yatırım yapma kararında ilçenin lojistik imkanları önemli rol oynadı.”dedi.

Yıldırımer Yerli ve Milli imkanlar ile yapılacak çalışmanın dünyada ilk olacağını ifade ederek; “ Süper besinler grubundan olan bu ürün; NASA uzay görevine giden astronotların beslenme düzeni, sporcuların direnci ve performansı artırması ile iyileşme süresini kısaltmasından tutun bir çok sektörde kullanılacak.” Dedi.

Firma Sahibi Umut Yıldırımer yapılacak yatırım ile ülkeye önemli bir döviz girdisi sağlanacağını belirterek; “Türkiye’yi yatırım için merkez üst olarak kullanarak; Avrupa birliği ülkeleri başta olmak üzere, ilaç sektöründe ileri seviyede olan İngiltere, İsviçre ve ABD ile pazar çalışmalarını sonucu birçok firma ile ticari ilişki içerisinde ülkemize katkı sağlayacağız.” Dedi.

Yıldırımer 2023 hedefleri doğrultusunda hareket edeceklerini belirterek “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığına ve Havza Belediye Başkanımız Sebahattin Özdemir’e gösterdikleri çaba ve olumlu destekleri için ayrı ayrı teşekkür ederiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.