Engelli Koordinasyon Merkezi’ne Başkan Kılıç’tan Sıcak Ziyaret

Engelli Koordinasyon Merkezi’ne Başkan Kılıç’tan Sıcak Ziyaret

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Engelli Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek kursiyerlerle buluştu. Sosyal belediyecilik anlayışıyla engelli bireylerin topluma katılımını destekleyen projeler hakkında bilgi aldı, yapılan eserleri inceledi.

A+A-

BAŞKAN KILIÇ’TAN ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ’NE ZİYARET

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, engelli bireylerin sosyal hayata katılımını artırmak, topluma kazandırmak ve mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla faaliyet gösteren Engelli Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan ve usta öğretici Derya Bircan’ın eğitmenliğinde devam eden kursta kursiyerlerle bir araya gelen Başkan Kılıç, onların taleplerini dinleyip, sağlanan hizmetler hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında kursiyerlerin hazırladığı ürünleri tek tek inceleyerek, ortaya çıkan eserler hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Başkan Kılıç, yaptığı açıklamada, “Engelli bireylerin hayatın her alanında yer almasını önemsiyor, sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Ayrıca, “Belediyemizin ev sahipliğinde hizmet veren Engelli Koordinasyon Merkezi, bireysel gelişimi desteklemenin yanı sıra toplumda dezavantajlı bireylere yönelik farkındalığın artmasına da önemli katkı sağlıyor. Engelli kardeşlerimiz burada hem becerilerini geliştiriyor, hem sosyalleşiyor, hem de çeşitli aktivitelerle keyifli zaman geçiriyor. Emekleri ve gayretleriyle ortaya çıkan ürünleri görmek gerçekten takdire şayan. Alanında uzman eğitimcilerimiz ve tüm kursiyerlerimizi gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Engelli Koordinasyon Merkezi’nde engelli bireylerin yanı sıra gençler ve ev hanımları da verilen kurslardan faydalanıyor. Merkezde, Osmanlı’dan günümüze ulaşan ve unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarından biri olan Alevde Cam Sanatı büyük ilgi görüyor. Ayrıca çeşitli el sanatları kursları da kursiyerlerle buluşturuluyor.
25-129.jpg26-157.jpg27-148.jpg28-125.jpg29-119.jpg30-128.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.