
Engelli Bireyler Afetlere Karşı Bilinçlendiriliyor
Samsun Engelliler Federasyonu (SAMEF) tarafından gerçekleştirilen "Afete Hazırlıkta STK, Yerel Yönetim İş Birliği" projesi kapsamında engelli bireylere yönelik afet farkındalık eğitimi Bafra’da yapıldı.
Samsun Engelliler Federasyonu (SAMEF) tarafından yürütülen "Afete Hazırlıkta STK, Yerel Yönetim İş Birliği" projesi kapsamında, Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliği ve AFAD’ın desteğiyle Bafra Öğretmen Evinde “Afet Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirildi.
Engelli bireylerin erişimine uygun bir mekanda düzenlenen eğitime, Bafra Görme Engelliler Derneği üyelerinden 14 görme, 3 bedensel ve 1 işitme engelli olmak üzere ailelerle birlikte toplam 35 kişi katıldı.
Projenin Amacı Engellilerin Afet Bilincini Artırmak
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Avrupa Birliği’nin desteklediği "Sivil Katılım Projesi" kapsamında düzenlenen eğitimle engelli bireylerin ve yakınlarının afetlere hazırlık konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Proje, 12 ay boyunca engellilerin afet durumlarında daha donanımlı hale gelmesini sağlamayı amaçlıyor.
Eğitimde, AFAD uzmanları tarafından deprem, yangın ve sel gibi afetlerde engelli bireylerin alabilecekleri önlemler ve afet sırasında yapılması gereken hayati bilgiler katılımcılara aktarıldı. Eğitim boyunca pratik bilgiler verilerek, olası afet durumlarına karşı hazırlıklı olmaları sağlandı.
Katılımcılar Eğitimden Memnun
Program sonunda yapılan konuşmalarda, katılımcılar eğitimden memnun olduklarını ifade ettiler. Eğitime katılan Bafra Görme Engelliler Derneği üyelerinden Ahmet Önem, yapılan eğitimle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:
“Çok güzeldi bilinçlenmemiz açısından. Yani depremin öldüren bir şey olmadığını ama binaların öldürdüğünü öğrendik. Binaların sağlıklı olması ve nasıl korunacağımızı öğrenmiş olduk. Başta Mehmet Hocamız olmak üzere dernek başkanımıza ve AFAD’dan gelen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.”
Bafra Görme Engelliler Derneği yönetim kurulu üyesi Şaban Satılmış ise eğitimin içeriğine dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Bugünkü eğitimde çok farklı bilgiler aldık. Daha önce de bazı şeyler anlatılıyordu ama bugün yeni konular öğrendik. Özellikle bilgi kartları ve toplanma merkezleri hakkında daha önce detaylı bir bilgim yoktu. Depremden sonra aile bireylerimize nasıl ulaşacağımız konusunda da bilgi edindik. Bu gerçekten çok önemliydi.”
Eğitim, katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Etkinlik sonunda eğitimin başarıyla tamamlanmasından duyulan memnuniyeti dile getiren yetkililer, afet bilincini artırma çalışmalarının devam edeceğini belirttiler.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.