Eğitim İş Bafra Temsilcilik Başkanı İlker İleri Basın açıklaması

 Eğitim İş Bafra Temsilcilik Başkanı İlker İleri Basın açıklaması

Eğitim-İş'in hukuk mücadelesi sonucunda Samsun bölge idare mahkemesi memurlara verilen indirimli öğle yemeği uygulamasından öğretmenlerin de faydalanması gerektiği hususunda çok önemli bir emsal karar vermiştir.

A+A-

İlker İler yayımladığı mesajda şunlara yer verdi, "Eğitim-İş'in hukuk mücadelesi sonucunda Samsun bölge idare mahkemesi memurlara verilen indirimli öğle yemeği uygulamasından öğretmenlerin de faydalanması gerektiği hususunda çok önemli bir emsal karar vermiştir. Bu karar neticesinde öğretmenlerin öğle yemeği ücretinin bir kısmının kurum bütçesinden karşılanması sağlanmış ve Bu karar Çorum ilinde uygulamaya başlanmıştır.

                İndirimli öğle yemeği uygulamasından Bafra da görev yapan öğretmenlerimizin de faydalanması için çalışmalar yaptığımız süreçte Öğretmen evinde iki yıldır süregelen görevden almalar ve sonu gelmeyen soruşturmalar sebebiyle meydana gelen belirsizlik ortamından dolayı ilçemizde görev yapan meslektaşlarımız bu karardan faydalanması sağlanamamış olup öğretmenlerimiz mağdur olmuşlardır.

                Başta ilçede görev yapan öğretmenlerimiz olmak üzere Bafra halkına hizmet veren öğretmen evinde meydana gelen bu tür olaylar kamu vicdanını yaralamakta olup halkın öğretmene bakışını olumsuz etkilemektedir. Bafra öğretmen evi ilçemizin önemli bir değeri olup ilçe halkına büyük hizmetler vermektedir. Bu hizmetlerin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için kurum üzerindeki şaibelerin ortadan kalkması liyakatli meslektaşlarımız tarafından şeffaf bir şekilde eğitim camiasına yakışır bir anlayışla yönetilmesi gerekmektedir.

                Eğitim camiasına ve Bafra halkına hizmet veren bu güzide kurumumuz üzerindeki şaibe ve tartışmaların en kısa sürede ortadan kaldırılması sorumlu kişiler hakkında yasal işlemlerin yapılarak bir an önce sonuçlandırılması kurumumuzun kamu yararına çalışır hale getirilmesi sağlanmalıdır.

                Bafra Eğitim İş Temsilciliği olarak konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.

 

   İLKER İLERİ
 Eğitim İş Bafra Temsilcilik Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum